> Πληροφορίες > Τα πλεονεκτήματα της αναπαραγωγής σαλιγκαριών

Τα πλεονεκτήματα της αναπαραγωγής σαλιγκαριών

Πιάτα με σαλιγκάρια είναι ένα εξαιρετικό έδεσμα στην Ουκρανία, το οποίο γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής. Την ίδια στιγμή, η ζήτηση για αυτά στην Ευρώπη και την Ασία είναι τόσο μεγάλη που υπερβαίνει την προσφορά. Η μεγαλύτερη ζήτηση είναι οι εξαγωγές στην Κίνα. Οι ηγέτες στην αγορά και κατανάλωση σαλιγκαριών στην Ευρώπη είναι η Γαλλία και η Ιταλία.

Οι ειδικοί λένε ότι η ζήτηση μΤα πλεονεκτήματα της αναπαραγωγής σαλιγκαριώναλακίων δεν θα καλύπτεται τα επόμενα 10 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσετε μια επιχείρηση σαλιγκαριών.

Στην ουκρανική αγορά δεν θα έχετε πολλούς ανταγωνιστές (μέχρι τώρα μόνο 5 παραγωγοί έχουν το δικαίωμα να εξάγουν το προϊόν τους στην Ευρώπη και την Ασία). Επιπλέον, πολλοί από αυτούς προσφέρουν μόνο ζωντανά μαλάκια και ακόμη λιγότερες εταιρείες προμηθεύουν κατεψυγμένα έτοιμα φαγητά.

 

Τα πλεονεκτήματα της αναπαραγωγής σαλιγκαριών έναντι άλλων τύπων κτηνοτροφίας

Σε σύγκριση με άλλους τύπους ζώων, η επιχείρηση σαλιγκαριών είναι πολύ ευκολότερη. Απαιτεί ελάχιστη επένδυση και τα ίδια τα πλάσματα είναι σχετικά εύκολα να τα φροντίζουν:

1.    Δεν είναι ιδιότροπα στο φαγητό (τρώνε βλάστηση, φρούτα και λαχανικά).

2.    Αρρωσταίνουν σπάνια.

3.    Δεν πάρουν αρκετό βάρος (μόνο όταν προσθέτετε ειδικά συμπληρώματα στη διατροφή τους).

Το κρέας σαλιγκαριών είναι φιλικός προς το περιβάλλον, πλούσιο σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και κάλιο, και επίσης είναι ένα διαιτητικό προϊόν. Μπορεί και πρέπει να καταναλώνεται σε ασθένειες του πεπτικού και μυοσκελετικού συστήματος.

 

Ποιά είδη σαλιγκαριών μπορούν να καλλιεργηθούν στο αγρόκτημα;

Σ’ ένα αγρόκτημα, μπορείτε να κελλιέργειτε δύο τύπους σαλιγκαριών της ποικιλίας κύπου (Helix aspersa). Αυτές είναι το Helix aspersa Muller και το Helix aspersa maxima. Άλλα ονόματα τους είναι το γκρι μικρό και το γκρι μεγάλο σαλιγκάρι. Και τα δύο έχουν μια ευχάριστη γεύση, γι’αυτό μαγειρεύουν διαφορετικά πιάτα από τα φιλέτα σαλιγκαριών. Τα Σαλιγκάρια Βουργουνδίας επίσης καταναλώνονται και αγαπούνται ιδιαίτερα στη Γαλλία, αλλά είναι πιο σπάνια επειδή δεν καλλιεργούνται στο αγρόκτημα γιατί είναι άγρια ​​πλάσματα.

Αλλά πίσω στα σπιτικά είδη μας:

1.    Μικρό γκρι σαλιγκάρι. Το Helix aspersa muller έχει την υψηλότερη ζήτηση. Καλλιεργείται σε πλήρως κλειστές συνθήκες, σε ανοικτά πάρκα (μόνο στη ζεστή εποχή) ή σύμφωνα με ένα μικτό σύστημα (το καλοκαίρι υπάρχει σε πάρκα, και σε άλλες εποχές καλλιεργείται στους εσωτερικούς χώρους). Κατά την επιλογή των κλειστών συνθηκών, είναι σημαντικό να διατηρηθεί η σωστή υγιεινή. Για ανοικτές συνθήκες, το κλίμα είναι ζωτικής σημασίας. Και στις δύο περιπτώσεις αυτές είναι επίσης απαραίτητο να διαμορφωθεί σωστά μια δίαιτα έτσι ώστε τα μαλάκια να αποκτήσουν το μέγιστο των βιταμινών και θρεπτικών ουσιών και να αναπτυχθούν στο σωστό μέγεθος.

2.    Μεγάλο γκρι σαλιγκάρι. Το Helix aspersa maxima είναι λιγότερο δημοφιλές από το μικρό είδος. Διαφέρει σε μεγαλύτερο μέγεθος και καλλιεργείται με τις ίδιες μεθόδους όπως και το προηγούμενο είδος.

 

Πώς να ξεκινήσετε μια επιχείρηση σαλιγκαριών;

Τα πλεονεκτήματα της αναπαραγωγής σαλιγκαριώνΓια να οργανώσετε το δικό σας αγρόκτημα δεν χρειάζεται τόσο πολύ. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μαζέψετε ένα ποίμνιο ενός συγκεκριμένου είδους σαλιγκαριών ή τον νεογνό μαλακίου.

Το ποίμνιο είναι τα σαλιγκάρια-κατασκευαστές. Για μια αποτελεσματική αύξηση θα πρέπει να είναι από 500 τεμάχια (περίπου 8 κιλά και περισσότερα). Τα σαλιγκάρια φυτεύονται σε μια ειδική διατροφή, πλούσια σε καρότα, και χορίζονται σε ζευγάρια, έτσι ώστε να γονιμοποιούν ο ένας τον άλλον. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτά τα πλάσματα είναι ερμαφροδιτικά, επειδή κάθε άτομο μπορεί να βάλει αυγά.

Μια εναλλακτική επιλογή του ποίμνιου είναι ο νεογνό του μαλακίου. Αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, επειδή είναι ασύμφορη η απόκτησή αυτού.

Απαιτούνται αρχικές επενδύσεις για την αγορά της γης, για την κατασκευή του αγροκτήματος και για την αγορά ενός ποιμνίου. Το μέγεθος της επένδυσης εξαρτάται από την κλίμακα της επιχείρησης, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πληρώσει γρήγορα το κέρδος λόγω της μεγάλης ζήτησης για το προϊόν.

Άλλα σημαντικά σημεία στην αναπαραγωγή σαλιγκαριών:

1.    Πρέπει να καταχωρίσετε νομικά τις δραστηριότητές σας και να οργανώσετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

2.    Για την καλλιέργεια υψηλής ποιότητας είναι απαραίτητο να δημιουργηθείτε άνετες συνθήκες στο αγρόκτημα.

3.    Μπορείτε να πουλήσετε τόσο ζωντανά όσο και έτοιμα μαλάκια.

Γρήγορη παραγγελία

Για να κάνετε γρήγορη παραγγελία επιλέξτε το προϊόν και συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας

© "Snails-house", 2016 - 2019, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος