> Πληροφορίες > Χαβιάρι σαλιγκαριού

Χαβιάρι σαλιγκαριού

Στο πρόσφατο παρελθόν, το χαβιάρι, μαύρο ή κόκκινο, ήταν το εξαιρετικό έδεσμα, το οποίο δεν μπόρεσαν να το πληρώσουνόλοι. Τώρα στα ράφια εμφανίζονταιδιαθέσιμα προϊόντα, αλλά οι γευσιγνώστες δεν σταματούν να απαιτούν κάτι καινούργιο από τους παραγωγούς, ωθώντας τους να ψάξουν για τις νέες γαστρονομικές απολαύσεις. Μία από αυτές τις ανακαλύψεις έχει γίνει το χαβιάρι χαβιάρι σαλιγκαριού, το οποίο οι αληθινοί λάτρεις αποκαλούσαν «το μαργαριτάρι της Αφροδίτης».

Το σαλιγκάρι της ποικιλίας σταφυλιού, και επίσηςτο Helix Muller και το Helix maxima, υπό ευνοϊκές συνθήκες ύπαρξης, μπορεί νακάνει ωοτοκίααρκετές φορές σε μια εποχή. Σε μία ωοτοκία μπορεί να είναι μέχρι και 80 αυγά. Σε σχήμα, μοιάζουν με μικράμπαλάκια τουπινγκ-πονγκ, μεγέθους 3 χιλιοστά, τα αυγά είναι ημιδιαφανή, γαλακτώδη, μαλακά στην αφή. Μόνο τα αυγά του Muller έχουν μικρότερη διάμετρο.

Οι πρώτοι που εισήγαγαν το χαβιάρι στους καταλόγους εστιατορίων ήταν ένα ζευγάρι αγροτών που ζούσαν στη βόρεια Γαλλία. Βρήκανπώς να μαζέψουν ένα τόσο ευαίσθητο προϊόν, πώς να το αλατίζουν και πώς να το κρατήσουν σωστά. Αυτό το προϊόν έχει γίνει μια εναλλακτική επιλογή για το ακριβό χαβιάρι οξυρρύγχου.

Τώρα σε πολλά εστιατόρια, το χαβιάρι σαλιγκαριούείναι τόσο πολύτιμο όσο το χρυσάφι, καθώς η απόκτηση αυτού του προϊόντος είναι πολύ επίπονη και χρονοβόρα. Η γεύση του συγκρίνεται με το χαβιάρι οξυρρύγχου ή με τη γεύση ψημένων μανιταριών. Υπάρχει επίσης μια πικάντικη γεύση ξυλώδεων νότων, οι ειδικοί το χαρακτηρίζουν ως «ελαφριά φθινοπωρινήγεύση με τις χορδέςτου δάσους».

Επιπλέον, το χαβιάρι έχει πολλά χρήσιμα συστατικά, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Η επανορθωτική επίδρασή του στο ανθρώπινο σώμα αποδεικνύεται από τους κορυφαίους διατροφολόγους του κόσμου. Η μακροχρόνια χρήση ωφελεί το καρδιαγγειακό μας σύστημα.

Σερβίρουν αυτότο εξαιρετικό έδεσμα με τη μορφή μιας πικάντικης νότας για τα νοστιμότατα φαγητά της υψηλής κουζίνας ή για ένα ζεστό τοστ με τρούφες και φρέσκα βότανα και το αφρώδες κρασίθα ήταν τέλειο ως απεριτίφ. Επομένως, αν δεν έχετε δοκιμάσει ένα τέτοιο γαστρονομικό αριστούργημα, όπως το χαβιάρι σαλιγκαριού, μην αναβάλετε το ταξίδι στη χώρα των γεύσεων γιαπολύ καιρό!

 

Γρήγορη παραγγελία

Για να κάνετε γρήγορη παραγγελία επιλέξτε το προϊόν και συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας

© "Snails-house", 2016 - 2019, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος