Γρήγορη παραγγελία

Για να κάνετε γρήγορη παραγγελία επιλέξτε το προϊόν και συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας

Διαφορές στη ζωή των σαλιγκαριών Helix aspersa Maxima και Helix aspersa Muller

Μεγάλες γκρίζα σαλιγκάρια (Helix aspersa Maxima, Gros Gris) και μικρά γκρίζα σαλιγκάρια (Helix aspersa Muller, Petit Gris) — ένα από το πιο δημοφιλή μαλάκια για αναπαραγωγή. Αυτες είναι σε ζήτηση στη μαγειρική και την κοσμετολογία. Έχουν μια λεπτή ζουμερή γεύση και περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά που είναι ευεργετικά για το ανθρώπινο σώμα.Διαφορές στη ζωή των σαλιγκαριών Helix aspersa Maxima και Helix aspersa Muller

Και τα δύο σαλιγκάρια ανήκουν στο ίδιο είδος, έτσι οι διαφορές μεταξύ τους είναι μικρές. Συχνά, οι καλλιεργητές μεγαλώνουν Helix aspersa Maxima και Helix aspersa Muller μαζί, επειδή για τους αγοραστές αυτά τα μαλάκια διαφέρουν κατά κύριο λόγο σε μέγεθος. Μεγάλα σαλιγκάρια είναι πιο κατάλληλα ως πρώτες ύλες για τα πεδία της κοσμετολογίας και της ιατρικής, και τα μικρότερα είναι αγαπημένη γκουρμέ λιχουδιά.

Η ζωτική δραστηριότητα ενός μεγάλου γκρίζου και ενός μικρού γκρίζου σαλιγκαριού είναι παρόμοια, αλλά εξακολουθεί να έχει κάποιες διαφορές, το οποίο είναι σημαντικό να εξεταστεί, αν πρόκειται να κάνετε επιχειρήσεις των σαλιγκαριών.

Ποσοστό ανάπτυξης

Gros Gris είναι από τα μεγαλύτερα σαλιγκάρια στον κόσμο. Οι ενήλικες ζυγίζουν μέχρι 25 g και έχουν διάμετρο κελύφους περίπου 40-45 mm. Ταυτόχρονα, μεγαλώνουν σε τέτοιο μέγεθος σε 5-7 μήνες.

Petit Gris λιγότερο. 40 mm είναι το μέγιστο μέγεθος του κελύφους, αλλά συνήθως οι τιμές κυμαίνονται γύρω στα 25-30 mm. Το βάρος ενός ενήλικου σαλιγκαριού είναι από 6 έως 10 g. Αλλά το μικρό γκρι σαλιγκάρι μεγαλώνει πιο γρήγορα — θα έχετε την συγκομιδή σε 5-6 μήνες.

Αντοχή σε αρνητικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες

Λόγω του μεγέθους του, το Helix aspersa Maxima έχει μεγαλύτερη αντίσταση στους αρνητικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες και μεγαλύτερη επιβίωση. Υπό φυσικές συνθήκες ο Helix aspersa Muller δεν ζει περισσότερο από 1-2 χρόνια, καθώς έχει πολλούς εχθρούς, συμπεριλαμβανομένων των εντόμων.

Στις συνθήκες αγρόκτημα για σαλιγκάρια αυτό σημαίνει ότι η Petit Gris χρειάζεται στη πρόσθετη προστασία, διαφορετικά το ποσό της συγκομιδής θα σας εκπλήξει δυσάρεστα.

Αριθμός των απογόνων

Εκτός από το γεγονός ότι το περιβάλλον επηρεάζει τον αριθμό των απογόνων των γκρίζων μικρών σαλιγκαριών, αυτό το είδος αφ ‘εαυτής   δίνει λιγότερα αυγά από τα μεγάλα γκρίζα μαλάκια.

  • Το Helix aspersa Maxima μπορεί να βάλει μέχρι και 160 αυγά.
  • Ο μέγιστος αριθμός απογόνων για το Helix aspersa Muller — 120 τεμάχια.

Επιβίωση σε διαφορετικές συνθήκες θερμοκρασίας

Η μέγιστη θερμοκρασία για το αγρόκτημα όπου εκτρέφονται γκρι σαλιγκάρια — 30 βαθμούς. Αλλά η ελάχιστη τιμή για τα διαφορετικά είδη είναι διαφορετική και τα μικρά σαλιγκάρια δείχνουν ότι είναι πιο σταθερά:Διαφορές στη ζωή των σαλιγκαριών Helix aspersa Maxima και Helix aspersa Muller

  • Petit Gris είναι σε θέση να συνεχίσουν τη ζωή τους ακόμη και στους 8 βαθμούς Κελσίου.
  • Gris Gros αντέχει κατά μέγιστο 12 βαθμούς θερμότητας.

Παρά τους δείκτες αυτούς, συνιστάται η εκμετάλλευση να διατηρεί πάντα μια μέση θερμοκρασία και επαρκή υγρασία, διαφορετικά τα πλάσματα θα αρχίσουν να βλάπτουν.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι Helix aspersa Maxima και Helix aspersa Muller δεν διαφέρουν. Τα δύο είδη τρέφονται με φυτικές τροφές και στην συνθήκες αγροκτήματος χρειάζονται πρόσθετη ειδική ζωοτροφή σύνθετη, ποιος περιέχει όλες τις απαραίτητες ουσίες για  υγιή ζωής των μαλακίων.

Επίσης, αν και οι διαφορές στις ζωτικές δραστηριότητες του Petit Gris και του Gris Gros είναι μικρές, δεν μπορείτε να τους κρατήσετε στο ίδιο κτίριο και να χρησιμοποιήσετε τα ίδια τραπέζια αναπαραγωγής για αυτούς.

[getsocial app=sharing_bar]

Оставить отзыв

avatar
wpDiscuz

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: