Γρήγορη παραγγελία

Για να κάνετε γρήγορη παραγγελία επιλέξτε το προϊόν και συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας

Εξοπλισμός για το σαλιγκαροτροφείο

 

Είναι γεγονός ότι τα σαλιγκάρια έχουν μεταναστεύσει από κήπους, λιβάδια, αμπελώνες σε άνετες συνθήκες διαβίωσης: στα διαμερίσματα, στα ενυδρεία, στις μονάδες, στα εκτροφεία. Και τώρα ο άνθρωπος δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για τα σαλιγκάρια, διατηρώντας όλες τις διαδικασίες της ζωτικής σημασίας.

Ωστόσο άλλο είναι να έχετε ένα σαλιγκάρι που ζει σε ένα κοντέινερ ή στο ενυδρείο και άλλο είναι να ασχοληθείτε με την καλλιέργεια των σαλιγκαριών. Ας δούμε τι πρέπει να γνωρίσετε για να δημιουργήσετε ένα επιτυχές μπίζνες:

 • Συνάφεια, εφαρμογή, ζήτηση.
 • Επιχειρηματικό σχέδιο για εκτροφείο σαλιγκαριών.
 • Πώς μπορείτε να ξεκινήσετε το εκτροφείο σας.
 • Καλλιέργεια, θάλαμος πάχυνσης των σαλιγκαριών
 • Εξοπλισμός για το σαλιγκαροτροφείο.

 

Συνάφεια, εφαρμογή, ζήτηση

equipment-for-the-snail-farmsΣτην συνάφεια αυτού του μπίζνες δεν υπάρχει καμία αμφιβολία διότι τώρα ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι προβληματίζονται για τον υγιεινό τρόπο ζωής και για την εύρεση των σωστών τροφίμων. Το κρέας σαλιγκαριών θεωρείται βιολογικό, εμπλουτισμένο σε πρωτεΐνες, με ελάχιστο λίπος, χοληστερόλη, πλούσιο σε αμινοξέα και συνεπώς πάντα η ζήτηση δημιουργεί την προσφορά. Στην ιατρική και την κοσμετολογία χρησιμοποιείται η βλέννα των σαλιγκαριών και εξερευνούνται οι θεραπευτικές της ιδιότητες της στην θεραπεία των αναπνευστικών νόσων. Η ζήτηση εξηγείται από την αυξανόμενη δημοτικότητα των σαλιγκαριών, τη συνεχή αύξηση της ποσότητας κατανάλωσης και την έλλειψη μεγάλου αριθμού ανταγωνιστών στον εν λόγω τομέα.

 

Το επιχειρηματικό σχέδιο για σαλιγκαροτροφείο

Όπως και κάθε άλλη επιχείρηση, αυτός ο τύπος του μπίζνες απαιτεί προσεκτική προσέγγιση και μελέτη όλων των λεπτομερειών, επειδή αυτή η επιχειρηματική ιδέα δεν είναι μόνο ενδιαφέρουσα αλλά και κερδοφόρα. Το επόμενο βήμα είναι ο υπολογισμός όλων των πιθανών κινδύνων, των επενδύσεων και των τρόπων πώλησης. Απαιτείται μια λεπτομερή εξέταση της διαδικασίας εκτροφής, της οργάνωσης του θαλάμου πάχυνσης ή ενός ολόκληρου εκτροφείου καθώς και η επιλογή του φορολογικού συστήματος.

 

Πώς μπορείτε να δημιουργήσετε το σαλιγκαροτροφείο

equipment-for-the-snail-farmsΤο πρώτο βήμα είναι η αναζήτηση του χώρου στο οποίο θα βρίσκεται το εκτροφείο σας. Οι διαστάσεις του εξαρτώνται άμεσα από τον αριθμό των ατόμων, κάτω από φυσικές συνθήκες – 1 γκ ανά 1 m2 (περίπου 35-40 σαλιγκάρια) ή οι βιομηχανικές ποσότητες των 200 τεμαχίων ανά 1 m2.

Ο βέλτιστος χρόνος αναμονής του μέγιστου οφέλους είναι 1,5 χρόνια. Οπότε πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τον χειμώνα τα γαστερόποδα πέφτουν στην νάρκη. Όμως αν έχετε μια θερμοκοιτίδα με τεχνητή θερμοκρασία μπορείτε να μειώσετε την διάρκεια της νάρκης τους από 4-5 μήνες σε 2-3.

Οι ελάχιστες απαιτήσεις για σαλιγκαροτροφείο:

 • γη με πυκνή βλάστηση
 • θάλαμος πάχυνσης που προστατεύει τα σαλιγκάρια από τα παράσιτα
 • τεχνητά ή φυσικά τρόφιμα
 • αγέλη των σαλιγκαριών έτοιμων για αναπαραγωγή

 

Εκτροφή, ο θάλαμος πάχυνσης για σαλιγκάρια της ποικιλίας σταφυλιού

Τα χερσαία γαστερόποδα δεν απαιτούν αυξημένες συνθήκες διατήρησης και οργάνωσης, άνετα μπορούν να ζουν με θερμοκρασία του αέρα των 23 – 25°C, δεν είναι απαιτητικά στο φαγητό, προτιμούν φρέσκα λαχανικά, λάχανο, φύλλα πεντάπλευρου, αμπελόφυλλα, φύλλα σταφίδας, πικραλίδας. Το ζευγάρωμα των σαλιγκαριών γίνεται μια-δύο φορές την εποχή, τα σαλιγκάρια βάζουν έως 80 αυγά την φορά. Υπό την μακροπρόθεσμη μείωση της θερμοκρασίας πέφτουν στην νάρκη μέχρι να ζεσταθεί ο καιρός. Αυτές οι γνώσεις είναι αρκετές για να ξεκινήσετε την σπιτική εκτροφή των σαλιγκαριών. Η κατασκευή του θαλάμου πάχυνσης δεν απαιτεί πολλές δαπάνες. Θα χρειαστείτε μερικά ξύλα, ένα λεπτό δίχτυ και ο θάλαμος σας είναι έτοιμος. Απαραίτητοι όροι:

 • δύναμη (να μην ξεφύγουν τα σαλιγκάρια)
 • προστασία (να μην φαγωθούν από τους κυνηγούς σαλιγκαριών)
 • έδαφος με μεταλλικά στοιχεία (τα μαλάκια καταναλώνουν μέταλλα από το έδαφος για να ενισχύσουν το κέλυφος τους, βάζουν τα αυγά τους στο έδαφος, πέφτουν στην νάρκη, θάβοντας στο έδαφος)
 • πολλή πράσινο, νερό, αέρας, ηλιακό φως.

 

Εξοπλισμός για σαλιγκαροτροφείο

Η ελικοκαλλιέργεια είναι μια κατεύθυνση της γεωτεχνικής δραστηριότητας, η οποία είναι ικανή να φέρει το μέγιστο κέρδος μέσα στο ελάχιστο χρόνο. Πρόκειται για την βιολογική παραγωγή, η οποία δεν προκαλεί απειλές για το περιβάλλον και χωρίς να μειώνει τον πληθυσμό των βιολογικών ειδών.

Εάν αποφασίσατε να δημιουργήσετε μια ολοκληρωμένη επιχείρηση εκτροφής σαλιγκαριών, τότε θα σας χρησιμεύσει ο εν λόγω ο κατάλογος του απαραίτητου εξοπλισμού:

 • χώρος για αγέλη σαλιγκαριών με ελεγχόμενη θερμοκρασία (3-4 m2)
 • χώρος για την εκτροφή των νεογνών σαλιγκαριών (20 m2)
 • ράφια ή ξύλο για την ελεύθερη μετακίνηση των σαλιγκαριών
 • εκκολαπτήριο και κυψελίδες για την ωοτικία
 • κοντέινερ για νεογνά σαλιγκάρια (20*30*20)
 • θάλαμος πάχυνσης για την νέα γενιά σαλιγκαριών
 • ζωοτροφές που περιέχουν μεταλλικά στοιχεία (2 kg για 40-50 άτομα)
 • υψικροκαλλιέργεια (είναι μια διαδικασία κατά την οποία χρησιμοποιούνται οι γεωσκώληκες με σκοπό τον καθαρισμό του εδάφους από τα απόβλητα των σαλιγκαριών)

equipment-for-the-snail-farmsΤο σαλιγκαροτροφείο μπορεί να είναι δύο ειδών: εσωτερικό, παρόμοιο με το θερμοκήπιο, και εξωτερικό με διαθέσιμο εσωτερικό χώρο για την ανάπτυξης των νεογνών σαλιγκαριών και για την ωοτοκία.

Αν δεν παραβιάσετε της φάσεις της διαδικασίας εκτροφής σαλιγκαριών, τότε το κέρδος σας θα είναι σταθερό.

[getsocial app=sharing_bar]

Оставить отзыв

avatar
wpDiscuz

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: