Helix pomatia

Υπάρχουν πολλά είδη βρώσιμων σαλιγκαριών. Το αγρόκτημα “Snails House” ασχολείται με την καλλιέργεια σαλιγκαριών και τη συλλογή μερικών ειδών τους. Το Helix pomatia (έλικα ποματία), επίσης γνωστό ως σαλιγκάρι ποικιλίας σταφυλιού, έχει εκπληκτικά γευστικά χαρακτηριστικά. Το “Snails House” σας προτείνει την χονδρική αγορά των ζωντανών, κατεψυγμένων και μαγειρεμένων σαλιγκαριών ποικιλίας σταφυλιού. Όλα τα προϊόντα μας είναι υψηλής ποιότητας, περνούν από διάφορα στάδια καθαρισμού και επεξεργασίας και τοποθετούνται σε εξειδικευμένες συσκευασίες που βοηθάνε στην διατήρηση φρεσκάδας του προϊόντος κατά τη μεταφορά του σε μεγάλες αποστάσεις.

Η συνθήκες ζωής και αναπαραγωγής σαλιγκαριών ποικιλίας σταφυλιού

Οι βασικές χώρες διαμονής τους είναι η Γαλλία, η Ιταλία, η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά μπορεί να τα βρει κανείς και σε άλλες χώρες. Ο εγκλιματισμός αυτού του είδους σαλιγκαριού απαιτεί πολύ χρόνο και κόπο. Το Helix pomatia (έλικα ποματία) ζει σε δασικές περιοχές ή αμπελώνες, μακριά από τους ισχυρούς ανέμους και τη θάλασσα. Προτιμάει περιοχές με υψηλή υγρασία και μέτριες θερμοκρασίες. Λόγω της μισαλλοδοξίας του άμεσου ηλιακού φωτός, τους αρέσει να κρύβονται στη σκιά των φυσικών φραχτών, των θάμνων και των αμπελώνων. Το Helix pomatia (έλικα ποματία) ωριμάζει για αναπαραγωγή στην ηλικία των 2 έως 4 ετών. Το μέγεθος του ενήλικου σαλιγκαριού είναι περίπου 50 χιλιοστά και το βάρος του κυμαίνεται από 20 έως 50 γραμμάρια.
 Η αναπαραγωγή του πραγματοποιείται την άνοιξη γύρω στα τέλη Μαΐου. Η περίοδος αυτή εξαρτάται από τις συνθήκες θερμοκρασίας και από την υγρασία. Το γονιμοποιημένο άτομο κρύβει τα αυγά του στο έδαφος. Σε αυτό το είδος η ωοτοκία δεν είναι μεγάλη, αποτελεί περίπου 40-60 τεμάχια. Τα αυγά των μαλακίων, καθώς και το κρέας τους, θεωρούνται εξαιρετικό γκουρμέ πιάτο και έχει τεράστια αξία σε πολλές χώρες του κόσμου. Από τον Μάρτιο μέχρι τις πρώτες κρύες μέρες το σαλιγκάρι ακολουθεί ενεργό τρόπο ζωής. Από το φθινόπωρο πέφτει σε χειμέρια νάρκη και καταβυθίζεται σε βάθος 30 εκατοστών κάτω από τη γη.

 Τι τρώνε τα σαλιγκάρια ποικιλίας σταφυλιού

Στη φύση υπάρχουν αρπακτικά και φυτοφάγα είδη σαλιγκαριών, τα οποία βρίσκονται σχεδόν σε όλες τις περιοχές διαμονής τους. Το Helix pomatia (έλικα ποματία) κυρίως τρέφεται από φυτικά τρόφιμα (φύλλα, χόρτα, φρούτα και λαχανικά), αλλά υπάρχουν περιπτώσεις όταν το σαλιγκάρι καταναλώνει τρόφιμα ζωικής προέλευσης. Το κρέας σαλιγκαριών ποικιλίας σταφυλιού αποκτά την αντίστοιχη γεύση ανάλογα με τα τρόφιμα που καταναλώνουν. Έτσι στην Αρχαία Ελλάδα και στην Αρχαία Ρώμη τρεφόντουσαν με κρασί, αλεύρι και αρωματικά βότανα.

Χρήση των σαλιγκαριών ποικιλίας σταφυλιού

Στον αρχαίο κόσμο το σαλιγκάρι ποικιλίας σταφυλιού χρησιμοποιόταν ως τροφή. Στην εποχή μας, όλη η Ευρώπη καταναλώνει αυτό το εξαιρετικό προϊόν σε μεγάλες ποσότητες. Αλλά μόνο στα τέλη του περασμένου αιώνα η ανθρωπότητα ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τα σαλιγκάρια ποικιλίας σταφυλιού στον τομέα αισθητικής. Οι έρευνες της βλέννας σαλιγκαριών απέδειξαν τις ωφέλιμες ιδιότητες της βλεννίνης. Σήμερα η βλεννίνη χρησιμοποιείται ενεργά στη δημιουργία ποίκιλων κρεμών και μασκών προσώπου.

Χονδρική αγορά του Helix pomatia (έλικα ποματία)

Το αγρόκτημα “Snails House” ασχολείται με την συλλογή και την καλλιέργεια μερικών ειδών βρώσιμων σαλιγκαριών, τα οποία επιτυχώς χρησιμοποιούνται στην μαγειρική σε πολλές χώρες. Το αγρόκτημα μας βρίσκεται στο περιβάλλον που είναι φυσιολογικό για τα σαλιγκάρια. Στην ποικιλία μας μπορείτε να βρείτε όχι μόνο ζωντανά και κατεψυγμένα σαλιγκάρια, αλλά και:
  • την βλέννα,
  • το χαβιάρι σαλιγκαριού,
  • τα κελύφη.
Μπορείτε να αγοράστε τα σαλιγκάρια ποικιλίας σταφυλιού χονδρικώς στο αγρόκτημα “Snails House”. Αγοράζοντας από εμάς, θα λάβετε ένα προϊόν εγγυημένης υψηλότατης ποιότητας. Παραδίδουμε μεγάλες ποσότητες των προϊόντων μας σε όλο τον κόσμο. Η αγάπη για τα σαλιγκάρια και τα πιάτα από αυτά εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα σε όλο τον κόσμο. Τα ελίτ εστιατόρια πολλών χωρών του κόσμου προσφέρουν ολοένα και περισσότερα πιάτα από αυτά τα μοναδικά μαλάκια, μαγειρεμένα σύμφωνα με τις εκπληκτικές συνταγές της ευρωπαϊκής κουζίνας. Το αγρόκτημα “Snails House” ασχολείται με την καλλιέργεια και την παραγωγή βρώσιμων σαλιγκαριών πολλών ειδών, τα οποία χρησιμοποιούνται με επιτυχία στην μαγειρική σε πολλές χώρες του κόσμου.

Γρήγορη παραγγελία

Για να κάνετε γρήγορη παραγγελία επιλέξτε το προϊόν και συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας

© "Snails-house", 2016 - 2019, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος