Γρήγορη παραγγελία

Για να κάνετε γρήγορη παραγγελία επιλέξτε το προϊόν και συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας

Πόσα χρόνια ζουν τα σαλιγκάρια των ειδών HELIX ASPERSA MAXIMA και HELIX ASPERSA MÜLLER;

Το γένος Helix aspersa, το οποίο πρόσφατα ονομάστηκε Cornu aspersum, είναι το κοινό όνομα για ένα κήπος σαλιγκάρι που ανήκει στην κατηγορία των χερσαίων πνευμονικών μαλακίων.

Κήπος σαλιγκάρι βρήκε την εφαρμογή του στο μαγείρεμα μαζί με σταφύλι σαλιγκάρι  και achatina.

Πόσα χρόνια ζουν τα σαλιγκάρια των ειδών  HELIX ASPERSA MAXIMA και HELIX ASPERSA MÜLLER;Σε φυσικές συνθήκες  ζει κατά μέσο όρο από 2 έως 5 χρόνια. Στην αιχμαλωσία το προσδόκιμο ζωής μπορεί να είναι μεγαλύτερο.

Οι εκπρόσωποι του Helix aspersa βρίσκονται σε κοιλάδες, ανάμεικτα δάση, θάμνους, αμπελώνες, σε ασβεστολιθικό και γύψου εδάφους.

Τα κύρια ενδιαιτήματα είναι η Δυτική Ευρώπη και οι ακτές της Μεσογείου. Αυτά τα σαλιγκάρια προσαρμόζονται καλά, έτσι τους μπορούν να βρεθούν σε άλλες ηπείρους.

Συνήθως το χρώμα του κελύφους είναι κίτρινο με καστανιές-καφέ σπειροειδείς λωρίδες, οι οποίες διακόπτονται από κίτρινες κηλίδες. Το κέλυφος των σαλιγκαριών κήπου αποτελείται από 4-5 στροφές.

Τα οστρακοειδή θεωρούνται επίσης παράσιτα καλλιεργειών. Αυτες τρώνε βλαστούς, φύλλα και καρπούς της καλλιέργειας.

Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο ειδών είναι σε μέγεθος.

 

Helix aspersa Maxima

Η μέση διάμετρος του κελύφους Helix aspersa Maxima — 34-45 mm, και το βάρος — 20-30 γραμμάρια.

Αυτά τα σαλιγκάρια ονομάζονται επίσης Gros gris, που σημαίνει «μεγάλο γκρίζο». Το είδος εμφανίστηκε με τη βοήθεια μέθοδο επιλογή.

Helix aspersa Maxima είναι αδηφάγα και παραγωγικά πλάσματα, αλλά εκκρίνουν λιγότερη βλέννα από τον Helix pomatia (σταφύλι) και την Achatina fulica (γίγαντα achatina). Μεγάλος  μέγεθος τα μαλάκια φτάνουν σε 9-18 μήνες.

Στο διαδίκτυο μπορούν να συναντηθούν πολλές ανακοινώσεις περίπου πώληση γεννήτορες κοπάδι. Τέτοια σαλιγκάρια εκτρέφονται συχνά στο αγρόκτημα, καθώς είναι πολύ δημοφιλή στο μαγείρεμα.

 

Helix aspersa Müller

Εκπρόσωποι αυτού του είδους είναι μικροί. Το βάρος ενός ατόμου είναι μόνο 6-12 γραμμάρια και η διάμετρος του κελύφους είναι περίπου 25 χιλιοστά.

Τους επίσης ονομάζεται καφέ σαλιγκάρι κήπων (Petit Gris). Τα μαλάκια πήραν το όνομά τους προς τιμήν του επιστήμονα που έδωσε την πλήρη περιγραφή τους.

Helix aspersa Müller θεωρείται επίσης μια λιχουδιά. Πολλοί γκουρμέ σημειώστε ότι η γεύση τους είναι πιο λεπτή από αυτή της Maxima.

Υψηλή ζήτηση στα καφέ σαλιγκάρια κήπου είναι στη Γερμανία, την Ιταλία και την Πολωνία.

Πόσα χρόνια ζουν τα σαλιγκάρια των ειδών  HELIX ASPERSA MAXIMA και HELIX ASPERSA MÜLLER;

Πολλοί Ουκρανοί επιχειρηματίες ήδη άρχισε να λειτουργεί για αναπαραγωγή και των δύο ειδών. Αυτες προσφέρουν προς πώληση:

  • των μητρών (ώριμη, ικανή να πολλαπλασιαστεί),
  • νέους (μόνο από χαβιάρι ),
  • ζωντανά σαλιγκάρια για μαγείρεμα (τους ετοιμάζονται και τεχνητά εισάγονται σε κατάσταση αναστολής κινούμενων εικόνων, μειώνοντας τη θερμοκρασία αποθήκευσης μεχρι + 3-5 μοίρες),
  • Χαβιάρι σαλιγκαριών, το οποίο θεωρείται επίσης ως λιχουδιά (η γεύση του είναι πολύ λεπτή και η μυρωδιά μοιάζει ελαφρώς με τα μανιτάρια των δασών).

 

Οι ουκρανικές εταιρείες παρέχουν την υποστήριξή τους στην πληροφόρηση και την κατάρτιση για όσους θέλουν να κάνουν επιχειρήσεις σαλιγκαριών. Τα οστρακοειδή πωλούντουν στην Ευρώπη, καθώς και στην εγχώρια αγορά στην εστιατόριες ευρωπαϊκής κουζίνας.

Για τα σαλιγκάρια αναπαραγωγής δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα μεγάλο οικόπεδο. Μπορείτε να ξεκινήσετε μικρά τοποθετώντας ένα μίνι-αγρόκτημα στην αυλή ενός ιδιωτικού σπιτιού.

Ο καλύτερος βιότοπος για τα μαλάκια είναι ο αμπελώνας. Το κύριο πράγμα ότι αυτός ήταν στη σκιά. Σε αυτή την περίπτωση,  εκεί θα υπάρχει ενσωματωμένη πολλή υγρασία, και τα σαλιγκάρια θα είναι άνετα. Τα γαστερόποδα μπορούν να τρέφονται με αλεύρι καλαμποκιού, φύλλα σταφυλιών, τεύτλα, κράμβη και βότανα.

Σημαντικό! Όταν παραδίδετε σαλιγκάρια αποδέκτες θα κάνουν ερωτήσεις σχετικά τη διατροφή των οστρακοειδών. Από αυτό εξαρτάτουν θρεπτικά συστατικά και γεύση κρέατος μετά το μαγείρεμα.

Helix aspersa — ανεπιτήδευτα σαλιγκάρια που μπορούν να φέρουν ένα καλό εισόδημα.

 

[getsocial app=sharing_bar]

Оставить отзыв

avatar
wpDiscuz

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: