> Πληροφορίες > Αγαπημένες λιχουδιές του σαλιγκαριού της ποικιλίας σταφυλιού

Αγαπημένες λιχουδιές του σαλιγκαριού της ποικιλίας σταφυλιού

Το σαλιγκάρι της ποικιλίας σταφυλιού (λατ. Helix pomatia) ή το εσκαργκό είναι ένα φυτοφάγο μαλάκιο. Κατά τα άλλα δεν είναι επιλεκτικό, δηλαδή μπορεί να τρώει τόσο ζωντανή βλάστηση όσο και υπολείμματα φυτών. Αλλά είναι καλύτερα να την περιποιηθείτε με φρέσκα φύλλα από τον κήπο. Ιδιαίτερα αγαπά το λάχανο.

 

Η δομή του σώματος των σαλιγκαριών

Το εσκαργκό έχει μια τυπική(ως για τα μαλάκια) δομή του πεπτικού συστήματος. Το αρχίζει από το στόμα, το οποίο βρίσκεται στο κεφάλι του σαλιγκαριού κάτω από το πρώτο ζευγάρι αισθητήρων. Η στοματική κοιλότητα του Helix pomatia είναι πολύ εκτεταμένη, που περιέχει σιελογόνους αδένες και περίπου 25.000 δόντια. Λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας του οργανισμού, το πλάσμα δεν μπορεί να μασήσει, έτσι κόβει κομμάτια φυτών και τα τρίβει, όπως ένα τρίφτη.

Αγαπημένα αντιμετωπίζει

Αγαπημένες λιχουδιές του σαλιγκαριού της ποικιλίας σταφυλιούΕκτός από το λάχανο, το εσκαργκό αγαπά τα φύλλα του αμπελιού και της φράουλας. Με ευχαρίστηση τρώει πεντάνευρο, κολλιτσίδα και τσουκνίδες, τρώει ραπανάκι και χρένο. Από καιρό σε καιρό, το μαλάκιο μπορεί να τροφοδοτηθεί με φρέσκα φρούτα και λαχανικά:

  • μπανάνες
  • μήλα
  • καρότα
  • αγγούρια
  • κολοκυθάκια
  • κολοκύθα

Μια λιχουδιά για το Helix pomatia είναι απλό ψωμί εμποτισμένο στο νερό, αλλά μπορείτε να του το δοθείτε μόνο περιστασιακά.

Είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί το επίπεδο του ασβεστίου στο σώμα του σαλιγκαριού. Για αυτό, στη φύση, τα μαλάκια τρώνε από καιρό σε καιρό τις ραβδώσεις κιμωλίας. Κάτα τις συνθήκες καλλιέργειας, για το σκοπό αυτό μπορούν να προστεθούν στη δίαιτα του εσκαργκό ταδισκία ασβεστίου, το κρέας, το ψάρι ή τα αυγά σε μικρές ποσότητες.

Η επίδραση της δίαιτας στο κέλυφος και στο κρέας σαλιγκαριού

Αγαπημένες λιχουδιές του σαλιγκαριού της ποικιλίας σταφυλιούΑυτό που τρώνε τα πλάσματα επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την κατάστασή τους και την ποιότητα του κρέατος. Το σαλιγκάρι έχει το πιο νόστιμο φιλέτο όταν τρέφονται αυτά με φρέσκα φυτά διαφόρων ειδών και μερικές φορές μεταχειρίζονται σε λιχουδιές.

Είναι δυνατόν να προσδιοριστεί αν υπάρχουν αρκετά θρεπτικά συστατικά στη δίαιτα του μαλακίου, από το κέλυφος. Το κέλυφος σαλιγκαριού, το οποίο είναι υγιές και λαμβάνει τις μέγιστες βιταμίνες και μέταλλα, είναι σκληρό, ισχυρό και σταθερό, έχει χρώμα από κίτρινο-καφέ έως καφέ-λευκό (το φυσικό χρώμα ξύλου).

Γρήγορη παραγγελία

Για να κάνετε γρήγορη παραγγελία επιλέξτε το προϊόν και συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας

© "Snails-house", 2016 - 2019, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος