Γρήγορη παραγγελία

Για να κάνετε γρήγορη παραγγελία επιλέξτε το προϊόν και συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας

Θαυμάσια στοιχεία για τα σαλιγκάρια

Η μαλακιοζωολογία, η επιστήμη των σαλιγκαριών, αποτελεί ένα μεγάλο ενδιαφέρον, αναγκάζοντας τους επιστήμονες να ανακαλύψουν όλα τα περισσότερα για αυτούς τους κατοίκους του πλανήτη. Πολλά πράγματα γι’αυτάείναι ήδη γνωστά, αλλά οι ερευνητές δεν σταματούν, αποκαλύπτοντας νέα ενδιαφέροντα γεγονότα:

  • Ο εγκέφαλος των σαλιγκαριών χωρίζεται σε τέσσερα τμήματα, που τα επιτρέπουν να σκέφτονται, να παίρνουν αποφάσεις και να θυμούνται την τοποθεσία.
  • Με βάση τον νευρικό ιστό αυτών των ζώων, έχει αναπτυχθεί ένα φάρμακο που μπορεί να καταπολεμήσει την επιληψία. Και τώρα το φάρμακο αυτό δοκιμάζεται.
  • Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου στο Κλίβελαντ του Οχάιο δημιούργησαν ένα σαλιγκάρισάιμποργκ, χρησιμοποιώντας τους στοματικούς μύες του Aplysia californica (θαλάσσιο μαλάκιο). Αυτό το ρομπότ μετακινείται μηχανικά, υπό την επήρεια ενός ηλεκτρικού πεδίου, αλλά οι επιστήμονες προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα μοναδικό μηχανισμό, με βάση τα δικάγάγγλιατου μαλακίου.
  • Το ζώο δεν παράγει ήχους. Στη Γη, υπάρχει μόνο ένα είδος που «τραγουδά», το αφρικανικό σαλιγκάρι Achatina. Παράγει διαφορετικούς ήχους όταν είναι κοντά στο νερό.
  • Το πιο αργό σαλιγκάρι είναι το Achatina. Αναπτύσσει ταχύτητα 7 εκατοστά το λεπτό. Ενώ το γρηγορότερο ξεπέρασε 33 εκατοστά σε 2 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα.
  • Το σαλιγκάρι έχει επίσης το νευρικό σύστημα. Αυτόπεριέχει 20 χιλιάδες νευρώνες, ενώ τα σκουλήκια έχουν 302, τα ψάρια έχουν αρκετές χιλιάδεςκαι τα έντομα έχουν γύρω σε 1 εκατομμύριο.
  • Τα μαλάκιαπίνουν νερό. Αν βρίσκεται κοντά στο νερό, αυτό το ζώο απορροφάει υγρά, σαν μια αντλία νερού. Είναι επίσης ικανά να απορροφούν την υγρασία με το σώματους.
  • Τηνμετακίνηση την κάνεισυσπώντας τους μύες του ποδιού του σαλιγκαριού. Αυτες οι κυματοειδείς κινήσειςγίνονται από το τέλος μέχρι την αρχή του κινητού ποδιού.
  • Ένα ζώο μπορεί να βρίσκεται σε μια κατάσταση «νάρκης» έως και 6 μήνες. Ακόμη και σε κρίσιμη θερμοκρασία 120 βαθμούς Κελσίουκάτω από το μηδέν. Για όλη την περίοδο ύπνου, το ζώο χάνει μέχρι και το 50 τοις εκατό του σωματικού βάρους.
  • Επικοινωνούν χρησιμοποιώντας την φυσική επαφή, επειδή είναι τυφλά. Το μέγιστο που μπορούν να κάνουν τα σαλιγκάρια είναι να ξεχωρίσουν τη διαφορά ανάμεσα στην ημέρα και στη νύχτα.

Τέτοιοιαυτοί είναι οι πρώτοι κάτοικοι της Γης! Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τα καινούρια που γίνονται γνωστά για αυτά τα καταπληκτικά πλάσματα, για να Σας εκπλήξουμε!

 

 

[getsocial app=sharing_bar]

Оставить отзыв

avatar
wpDiscuz

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: