Γρήγορη παραγγελία

Για να κάνετε γρήγορη παραγγελία επιλέξτε το προϊόν και συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας

Φροντίδα σαλιγκαριών Lucorum

Το Helix Lucorum είναι ένα είδος μαλακίων, επίσης γνωστό ως το σαλιγκάρι των Βουνών (των δασών) ή Lucorum. Είναι λιγότερο δημοφιλή από τα σαλιγκάρια της ποικιλίας σταφυλιού (Βουργουνδίας) και τα μεγάλα και μικρά γκρι υποείδη των μαλακίων, αλλά καλλιέργουνται επίσης για κατανάλωση και χρήση στη βιομηχανία καλλυντικών (κυρίως λόγω της απελευθέρωσης μεγάλων ποσοτήτων βλέννας).

Έννοιες της φροντίδας

Η τοποθέτηση

Το Helix Lucorum τοποθετείται σε 40-50 ζώα σε ξεχωριστά ψηλά κουτιά, καλυμμένα από πάνω με καλύμματα πλέγματος (να μην τα σαλιγκάρια φύγουν προς τα έξω). Τα γεμισμένα κουτιά τοποθετούνται σε ράφια.

Το κλίμα

Φροντίδα σαλιγκαριών Lucorum

Η πατρίδα του Luсorum  είναι ορεινές περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου και της Μικράς Ασίας. Λόγω αυτού, τα σαλιγκάρια ονομάζονται «των Βουνών». Στην Ουκρανία, ο Helix Lucorum ζει στην Κριμαία. Σε ένα τόσο ζεστό κλίμα μπορούν να καλλιέργουνται τόσο σε τεχνητά δημιουργημένες όσο και σε φυσικές συνθήκες. Στις ψυχρότερες περιοχές της Ουκρανίας η αναπαραγωγή του Luсorum είναι δυνατή μόνο σε κλειστά αγροκτήματα.

Σε τεχνητά δημιουργημένες συνθήκες είναι απαραίτητη η διατήρηση της θερμοκρασίας 20-26 βαθμών και η παρακολούθηση της υγρασίας:

  • η υγρασία πρέπει να είναι 60-90%
  • οι περίοδοι ξηρού και υγρού πρέπει να εναλλάσσονται.
  • κάθε περίοδος πρέπει να διαρκεί μέχρι 14 ημέρες.

Το περιβάλλον

Για μια άνετη ζωή, τα Luсorum χρειάζονται μια μεγάλη ποσότητα βλάστησης και μια ασβεστοποιημένο χώμα. Στη φύση, το είδος αυτό βρίσκεται σε φυλλοβόλα δάση, κρύβεται στα χωράφια και τους θάμνους, ενώ προσπαθεί να είναι όσο πιο κοντά στο νερό.

Ένα τέτοιο περιβάλλον πρέπει να δημιουργηθεί και τεχνητά. Τα μαλάκια θεωρούν το περιβάλλον όχι μόνο ως τόπος διαβίωσης, αλλά και ως πηγή τροφής: η οργανική ύλη πρέπει να είναι άφθονη και το έδαφος πρέπει να γονιμοποιείται συχνά. Το ασβέστιο του εδάφους συμβάλλει στη δύναμη και τη σκληρότητα του κελύφους.

Η διατροφή

Το σαλιγκάρι Luсorum τρώει ταφυτικά προϊόντα, δηλαδή τα φύλλα και το έδαφος της περιοχής στην οποία ζει. Επιπλέον, η διατροφή της πρέπει να περιλαμβάνει:

  1. Λαχανικά και αγροτικές καλλιέργειες (το λάχανο, το πατζάρι, το χρένο).
  2. Φρούτα και μούρα (οι μπανάνες, τα σταφύλια).
  3. Συμπυκνωμένη τροφή. θερμικά και μηχανικά επεξεργασμένη τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε ουσίες, χρήσιμες για το σαλιγκάρι. Συνήθως περιέχει το κριθάρι, το σόργο, το αλεύρι από ασβέστη και το πίτουρο του σιταριού.
  4. Εκλεκτά πιάτα (πότε-πότε). Για το Helix Lucorum, είναι τα αυγά, το τυρί κότατζ, το ψωμί εμποτισμένο στο γάλα.

Η αναπαραγωγή

Φροντίδα σαλιγκαριών Lucorum

Όπως και τα άλλα σαλιγκάρια, το σαλιγκάρι των Βουνών είναι ερμαφρόδιτο. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ζώο έχει και θηλυκά και αρσενικά σεξουαλικά χαρακτηριστικά και κάθε ζώο μπορεί να μοιραστεί με οποιοδήποτε ζώο του ίδιου είδους.

Για την αναπαραγωγή, θα πρέπει να προετοιμάσετε ειδικά τα οικόπεδα: τοποθετήστε τα δοχεία γεμάτα με ένα μίγμα από το χώμα και την ασβέστη άμμο. Το μείγμα πρέπει να είναι υγρό. Γεμίστε το μισό δοχείο. Η γέννηση αυγών διαρκεί τρεις ημέρες και η περίοδος επώασης είναι μέχρι και 27 ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, στα οικόπεδα θα πρέπει να διατηρηθούν οι ακόλουθες συνθήκες:

  • 20 βαθμοί Κελσίου
  • Υγρασία: 85%
  • 8 ώρες φωτισμού με τεχνητές πηγές (ημέρα) και 16 ώρες χωρίς φωτισμό (νύχτα).

Τέτοιες συνθήκες συμβάλλουν στην επιτάχυνση της περιόδου επώασης και η εκκόλαψη αρχίζει την 19η ημέρα.

 

[getsocial app=sharing_bar]

Оставить отзыв

avatar
wpDiscuz

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: