Ζωντανά σαλιγκάρια

Ζωντανά σαλιγκάρια από το “Snails House”

Ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά εκτροφεία το “Snail House” σας προτείνει μια μοναδική ευκαιρία να αγοράστε ποιοτικά και βιολογικά βρώσιμα σαλιγκάρια χονδρικής. Χάρη σε ειδικά κοντέινερ για τη μεταφορά τα νωπά σαλιγκάρια του “Snails House” μπορούν να παραδοθούν σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμο. Τα πιο επιλεγμένα νωπά σαλιγκάρια είναι κατάλληλα όχι μόνο για δημιουργία εκλεκτών εδεσμάτων, αλλά και για περαιτέρω καλλιέργεια τους. Εδώ μπορείτε να αγοράσετε καθαρισμένα ζωντανά σαλιγκάρια των ειδών Helix Aspersa Maxima, Helix Aspersa Muller και Helix Pomatia σε κατάσταση αδρανοποίησης σε θερμοκρασία των + 6°C.

Αγοράστε ζωντανά σαλιγκάρια χονδρικής

Τα χωράφια του εκτροφείου “Snails House” βρίσκονται σε μια φιλική προς το περιβάλλον περιοχή. Προς το παρόν η έκτασή της ανέρχεται σε 60 εκτάρια. Βρίσκοντας στο ένα φυσικό οικότοπο, τα σαλιγκάρια μας έχουν όλες τις προϋποθέσεις για τη φυσιολογική και επιτυχή ανάπτυξη. Η απομόνωση του εκτροφείου από τις μεγάλες πόλεις έχουν θετική επίδραση στην ποιότητα του κρέατός τους καθώς και στην αύξηση του πληθυσμού των σαλιγκαριών. Από εμάς μπορείτε να αγοράσετε ζωντανά σαλιγκάρια ποικιλίας κήπου και σταφυλιού τόσο για εστιατόρια, όσο για περαιτέρω καλλιέργεια τους. Η κάθε παρτίδα σαλιγκαριών συνοδεύεται από τα αναγκαία πιστοποιητικά ποιότητας. Αγοράζοντας τα προϊόντα μας λαμβάνετε προϊόντα εγγυημένης υψηλής ποιότητας σε συμφέρουσες τιμές.

Καλλιέργεια σαλιγκαριών είδους σταφυλιού ως επιχειρηματική ιδέα

Η αύξηση της ζήτησης για αυτό το εκλεκτό προϊόν δημιούργησε την ανάγκη για καλλιέργεια σαλιγκαριών σε εξειδικευμένα εκτροφεία. Οι βασικές προϋποθέσεις για τη δημιουργία τους είναι το κατάλληλο κλίμα και το περιβάλλον φιλικό και φυσιολογικό για τα αναπαραγωγή σαλιγκαριών. Οι Ευρωπαίοι αγοραστές συχνά ενδιαφέρονται για την χονδρική αγορά σαλιγκαριών από άλλες χώρες του κόσμου, διότι είναι ανίκανη να ικανοποιήσουν πλήρως τη ζήτηση στις χώρες τους. Η καλλιέργεια και η συντήρηση βρώσιμων σαλιγκαριών απαιτεί πολλή υπομονή. Μέχρι το 70% της συγκομιδής σε ορισμένα εκτροφεία απλά πεθαίνει. Τα κύρια κριτήρια για την εκτροφή και την φυσιολογική ανάπτυξη των σαλιγκαριών είναι η υψηλή υγρασία του εδάφους, η θερμοκρασία του αέρα καθώς και η μεγάλες ποσότητες ασβεστίου στη διατροφή τους. Οι κλιματικές συνθήκες επίσης επηρεάζουν τον αριθμό των περιόδων αναπαραγωγής σαλιγκαριών. Σε ζεστά και υγρά κλίματα μπορούν να αναπαράγονται μερικές φορές το χρόνο. Τα μαλάκια βάζουν τα αυγά τους μόνο σε υγρό έδαφος. Περίπου μετά από δύο με τρεις εβδομάδες τα μικρά μαλάκια εκκολάπτονται και σέρνουν στην επιφάνεια. Ειδικά αυτήν την περίοδο δημιουργείται η ανάγκη για προστασία των νεογέννητων σαλιγκαριών από φυσικούς εχθρούς. Για αυτόν τον σκοπό μπορούν να μεταφερθούν σε ειδικές εγκαταστάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξή τους. Τα γεωγραφικά πλάτη της Κεντρικής Ευρώπης είναι πιο δημοφιλής η καλλιέργεια των σαλιγκαριών των ειδών Helix Aspersa Muller και Maxima. Αυτά τα είδη μπορούν να αντεπεξέλθουν στις κλιματικές αλλαγές καλύτερα και προσαρμόζονται καλά στο καινούργιο περιβάλλον. Η εκτροφή των σαλιγκαριών ποικιλίας σταφυλιού πιο επίπονη, διότι είναι ικανά να αντεπεξέλθούν καλά στις αλλαγές του καιρού και της θερμοκρασίας, σε σύγκριση με τα σαλιγκάρια ποικιλίας κήπου. Στην Ευρώπη η εκτροφή τους πραγματοποιείται σε ειδικά φυτώρια, όπου διατηρείται  ένα σταθερό επίπεδο υγρασίας και θερμοκρασίας. Μπορείτε να αγοράσετε τα σαλιγκάρια ποικιλίας κήπου και σταφυλιού χονδρικής στο εκτροφείο “Snails House”. Σας προτείνουμε βιολογικά ζωντανά σαλιγκάρια που έχουν καλλιεργηθεί ειδικά προς πώληση.

Εκτροφή και μεταφορά των σαλιγκαριών σε εστιατόρια

Η ποικιλία του εκτροφείου μας περιλαμβάνει έναν μεγάλο αριθμό προϊόντων με σαλιγκάρια: κονσερβοποιημένα και μαριναρισμένα, έτοιμα γεύματα, καθώς και ζωντανά σαλιγκάρια υψηλότατης ποιότητας, τα οποία βρίσκουν τους αγοραστές τους σε ελίτ εστιατόρια και σε μεγάλες επιχειρήσεις. Συνήθως η συγκομιδή γίνεται πριν τα έρθουν τα κρύα. Τα μεγαλύτερα σαλιγκάρια βάζουν ξεχωριστά για την περαιτέρω εκτροφή ενώ τα υπόλοιπα σαλιγκάρια αποστέλλονται για πώληση. Χάρη στην δυνατότητα κονσερβοποιήσης και κατάψυξης επεκτείνουμε τη διάρκεια ζωής των προϊόντων μας, όμως για μεταφορά ζωντανών σαλιγκαριών δημιουργήσαμε μια ειδική τεχνολογία, η οποία συνέβαλλε στην ελάττωση των ζημιών κατά την μεταφορά. Εάν υπάρχει ανάγκη, τα σαλιγκάρια διατηρούνται σε “δίαιτα πείνας” και έπειτα βυθίζονται σε τεχνητό ύπνο. Όπως την κρύα εποχή του χρόνου τα σαλιγκάρια βυθίζονται σε κατάσταση αναβίωσης, κρύβοντας στο κέλυφος, έτσι και για την μεταφορά τους ναρκώνουμε στους +5 -+ 6 βαθμούς. Αυτή η θερμοκρασία είναι αρκετή για να βρίσκονται σε κατάσταση ύπνου και να τους κρατήσουμε ζωντανά. Το σαλιγκάρι κοιμάται σε ειδικά δίχτυα και στη συνέχεια σε πλαστικά κουτιά. Με την προϋπόθεση ότι διατηρείται η σταθερή επιθυμητή θερμοκρασία, αυτή η μέθοδος θα εξασφαλίσει την ασφαλή παράδοση των προϊόντων στον προορισμό σας χωρίς ζημιές στα κελύφη και στο ίδιο το μαλάκιο.

Πώς να εναπαφέρετε τα σαλιγκάρια από την αδρανοποίηση

Για περαιτέρω καλλιέργεια τα σαλιγκάρια μεταφέρονται επίσης σε αδρανή κατάσταση. Επομένως, πρέπει τους ξυπνήσετε πολύ προσεκτικά. Για να γίνει αυτό, πρέπει να τοποθετηθούν σε ένα ζεστό δωμάτιο με σταθερό επίπεδο υγρασίας. Ρίξτε λίγο νερό πάνω τους. Αν βρίσκονται σε άνετες συνθήκες σταδιακά θα ζεσταθούν και θα ξυπνήσουν.  Όπως όλα τα πλάσματα μετά την αδρανοποίηση, θα είναι πεινασμένα. Μην ξεχάσετε να τα ταΐσετε. Εάν ακόμα δεν σκοπεύετε να ασχοληθείτε με την εκτροφή, θα παραγγείλατε τα σαλιγκάρια για την δημιουργία των γαστρονομικών αριστουργημάτων, απλά ρίξτε το νερό πάνω τους.  Ένα ζεστό ντους θα τους βοηθήσει να ξυπνήσουν, ωστόσο μην ξεχάσετε ότι το σαλιγκάρι μπορεί να πεθάνει από το άγχος. Οπότε είναι προτιμότερο να ακολουθήσετε την πρώτη επιλογή.

Χρήση των σαλιγκαριών σε διάφορους τομείς

Το κρέας αυτού του εκλεκτού μαλάκιου χρησιμοποιείται ευρέως στην μαγειρική. Υπάρχουν πολλές συνταγές για δημιουργία μιας ευρείας ποικιλίας πιάτων με σαλιγκάρια. Η αγάπη για αυτό το υπέροχο μεζέ εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο με τεράστια ταχύτητα. Χάρη στις έρευνες έγινε γνωστό ότι το κρέας τους περιέχει μεγάλο αριθμό βιταμινών και πολύ χρήσιμων ιχνοστοιχείων, τα οποία επηρεάζουν θετικά την λειτουργία διάφορων οργάνων του ανθρώπινου οργανισμού. Στην εποχή μας, αυτά τα εκλεκτά μαλάκια χρησιμοποιούνται όχι μόνο στη μαγειρική, αλλά και στην τον κοσμό αισθητικής και φαρμακευτικής. Η διεξαγωγή νέων ερευνών ανοίγει τις ευκαιρίες να ανακαλυφθούν ακόμη περισσότερες ωφέλιμες ιδιότητες και τομείς για χρήση των σαλιγκαριών.

Γρήγορη παραγγελία

Για να κάνετε γρήγορη παραγγελία επιλέξτε το προϊόν και συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας

© "Snails-house", 2016 - 2019, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος