Γρήγορη παραγγελία

Για να κάνετε γρήγορη παραγγελία επιλέξτε το προϊόν και συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας

ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ

Εάν αποφασίσετε να πάρετε ένα νέο ασυνήθιστο κατοικίδιο ζώο ή να αναπαραγάγετε σαλιγκάρια για να κερδίσετε επιπλέον χρήματα, θα σας ενδιαφέρουν οι πληροφορίες σχετικά με τους μύθους που υπάρχουν για αυτούς και γιατί δεν είναι αλήθεια όλα αυτά.

Τα σαλιγκάρια είναι πολύ μυστηριώδη πλάσματα. Δεν είναι καθόλου τα τυποποιημένα ζώα που τα έχουμε στο σπίτι ή εκτρέφουμε στο αγρόκτημα. Γι ‘αυτό γνωρίζουμε πολλές περίεργες πληροφορίες γι’ αυτούς.

 

Μύθος 1ος. Η Achatina και το σαλιγκάρι της ποικιλίας σταφυλιού είναι τo ίδιo πράγμα

ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑΕίναι εντελώς γελοίος μύθος. Αυτοί οι δύο τύποι είναι τελείως διαφορετικοί. Δηλαδή η Achatina είναι ένα γιγαντιαίο αφρικανικό σαλιγκάρι που έχει συνήθως ένα όμορφο χρώμα του κελύφους, το οποίο είναι λίγο αιχμηρό στο άκρο. Κατά μέσο όρο, το μέγεθός του είναι 13-15 εκατοστά, αλλά μπορεί να φτάσει τα 25 εκατοστά!

Το σαλιγκάρι της ποικιλίας σταφυλιού προέρχεται από την Ευρώπη και είναι αρκετά μικρό. Μπορεί συχνά να βρεθεί εύκολα στη φύση. Το κέλυφός του έχει ένα στρογγυλό σχήμα. Και τα δύο είδη αυτά χρησιμοποιούν για το μαγείρεμα και τα έχουν επίσης ως κατοικίδια ζώα. Αλλά οι συνθήκες διαβίωσης γι ‘αυτούς είναι διαφορετικές.

 

Μύθος 2ος. Τα σαλιγκάρια κάνουν καλό στο δέρμα

Εν μέρει είναι αληθινός αυτός ο μύθος. Πράγματι, την τελευταία δεκαετία έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλή τα προϊόντα δέρματος με βλέννα σαλιγκαριών. Προστίθεται σε κρέμες, μάσκες και ορούς προσώπου. Αυτό το συστατικό είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στα κορεατικά καλλυντικά. Αλλά! Η πρώτη ύλη πρέπει να λαμβάνεται, να καθαρίζονται και να προετοιμάζεται  προσεκτικά. Αν βάλετε ένα απλό σαλιγκάρι από το δρόμο στο πρόσωπό σας, κινδυνεύετε όχι μόνο να μην θεραπεύσετε το δέρμα, αλλά και να προσθέσετε προβλήματα σε αυτό με τη μορφή βακτηρίων που μπορούν να μεταφέρουν τα μαλάκια.

 

Μύθος 3ος. Πολύχρωμα λαχανικά βάφουν το κέλυφος.

Το χρώμα του κελύφους είναι γενετικό σαν το χρώμα των ματιών και των μαλλιών στους ανθρώπους. Επειδή, τα λαμπερά λαχανικά μπορούν να επηρεάσουν μόνο το πεπτικό σύστημα του σαλιγκαριού, αλλά σίγουρα δεν το χρώμα του σπιτιού του.

 

Μύθος 4ος. Είναι σημαντικό για τα σαλιγκάρια να τρώνε χαρτί

Αυτός είναι ένας πάρα πολύ περίεργος μύθος που μπορεί να προκαλέσει μια ανεπανόρθωτη βλάβη στα ζώα σας. Οι δημιουργοί του ισχυρίζονται ότι από το χαρτί παίρνουν τα σαλιγκάρια το ασβέστιο και την κυτταρίνη, που είναι καλό για το σώμα τους. Ένας Θεός ξέρει από πού προέρχεται το ασβέστιο σε χαρτί, όπως και το πως  μπορεί να είναι χρήσιμη η κυτταρίνη για ένα σαλιγκάρι. Ειδικά αφού κατά τη διάρκεια της παραγωγής χαρτιού χρησιμοποιούνται το λευκαντικό και άλλα χημικά που είναι πιθανά επικίνδυνα για έναν ζωντανό οργανισμό.

 

Μύθος 5ος. Τα σαλιγκάρια είναι τα ιδανικά κατοικίδια για αλλεργικά παιδιά

Εν μέρει είναι αλήθεια αυτό. Δεν υπάρχει αλλεργία στα μαλάκια. Αλλά, δυστυχώς, πολύ συχνά εμφανίζεται μια αλλεργία στη διατροφή και άλλα μέσα φροντίδας, όπως το φύλλωμα. Και χωρίς αυτά τα μέσα είναι αδύνατο να γίνει.

 

Μύθος 6ος. Το σαλιγκάρι μπορεί να κάνει μπάνιο με τρεχούμενο νερό

ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑΕάν είχατε κάνει μια τέτοια πείραμα κάποια μέρα, παρατηρήσατε τότε ότι το κατοικίδιο σας τεντώνει το λαιμό του. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι του αρέσει αυτή η διαδικασία, ωστόσο δεν είναι έτσι. Το μαλάκιο το κάνει με βάση το φυσικό ένστικτο, δηλαδή τον φόβο του πνιγμού. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις Achatina, του οποίου το φυσικό περιβάλλον είναι η ξηρή Αφρική. Επιπλέον, στο τρεχούμενο νερό υπάρχουν πολλά είδη ρύπων που μπορούν να βλάψουν το ζώο. Συνιστάται να το πλένετε μία φορά την εβδομάδα σε ένα πιατάκι με δροσερό νερό.

 

Μύθος 7ος. Η γη για τις βεγόνιες και τις αζαλέες είναι κατάλληλη για την αναπαραγωγή σαλιγκαριών

Κανένα γη για τα φυτά δεν είναι κατάλληλο για τα μαλάκια. Προσθέτουν σ’ αυτή διάφορα λιπάσματα που μπορούν να βλάψουν ένα ευγεvικό πλασματάκι.

 

Μύθος 8ος. Τα σαλιγκάρια πέφτουν σε νάρκη

Αν το ζώο δεν εμφανίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα από το κέλυφος, μάλλον το περιβάλλον απλά δεν είναι κατάλληλο γι ‘αυτό. Ίσως είναι ζεστό ή κρύο, και μπορεί να είναι ξηρό πάρα πολύ. Δημιουργήστε ένα άνετο περιβάλλον για το κατοικίδιό σας και σίγουρα θα σας ευχαριστήσει.

Σε κάθε περίπτωση, τα σαλιγκάρια δεν είναι τόσο εύκολα να φροντίσουν όσο νομίζουμε, και αυτός είναι ένας άλλος μύθος γι ‘αυτούς. Πρέπει να τα τρέφονται, να ποτίζονται, να ψεκάζονται με νερό, και να καθαρίζονται στο τερράριο τους σε τακτική βάση. Επίσης, μερικές φορές μπορούν να αρρωσταίνουν αυτά. Αλλά γνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά της φροντίδας και της αναπαραγωγής, καθώς και ανακριβείς πληροφορίες, θα μπορείτε να  συνυπάρξετε τέλεια μαζί με αυτά τα διασκεδαστικά πλάσματα.

[getsocial app=sharing_bar]

Оставить отзыв

avatar
wpDiscuz

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: