Γρήγορη παραγγελία

Για να κάνετε γρήγορη παραγγελία επιλέξτε το προϊόν και συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας

Τροφή σαλιγκαριών σε ζωντανή φύση

Ο κύκλος ζωής ενός σαλιγκαριού αρχίζει με την ωρίμανση του στο αυγό. Μετά το ζευγάρωμα, το ενήλικο άτομο τοποθετεί τα αυγά στο έδαφος, κρύβοντάς τα σε βάθος 10 εκατοστών για να το προστατεύσει απ’τα αρπακτικά. Μετά την εκκόλαψη, το μαλάκιο είναι μικρό και διαφανές, αλλά σταθερά προσπαθεί να επιβιώσει. Το πρώτο φαγητό που έχει είναι τα ερείπια του τσόφλιου όπου μεγάλωνε. Το περιέχει μια τεράστια ποσότητα ορυκτών, που χρειάζεται το νεογνό. Αυτά είναι τα πρώτα ζωτικά στοιχεία για την ενίσχυση του κελύφους μαλακίου και την παραγωγή ενέργειας για να βγεί το απ’το καταφύγιο. Εξάλλου, μετά την τοποθέτηση των αυγών, το ενήλικο άτομο τα αφήνει. Και ο νεογνό παραμένει για τον εαυτό του και βασίζεται στο ένστικτο επιβίωσης μόνο.

Τροφή σαλιγκαριών σε ζωντανή φύσηΟι γονείς επιλέγουν προσεκτικά τον τόπο όπου οι απόγονοι τους θα ωριμάσουν, δεδομένου ότι η ποιότητα και η ανοργανοποίηση του εδάφους παίζει σημαντικό ρόλο στην απαρχή της ζωής του νεογνού. Σε αυτή την περίοδο, τοποθετούνται οι λειτουργίες που είναι απαραίτητες για τη ζωή και την επιβίωση.

Μετά την εκκόλαψη και την χρήση του τσόφλιου αυγού, ένα μαλάκιο έχει αρκετό χρόνο για να φτάσει στην επιφάνεια της γης. Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει έως και δέκα ημέρες. Ως εκ τούτου, θα φάει αυτό που περιέχει το έδαφος.

Το πεπτικό σύστημα του σαλιγκαριού είναι αρκετά ενδιαφέρον γιατί περιέχει δόντια. Ναι, ακούγεται ασυνήθιστο και προκαλεί δυσαρέσκεια: πως χωράνε 25.000 δόντια σε τόσο μικρό άτομο; Αλλά όλα είναι αρκετά απλά. Η στοματική κοιλότητα του μαλακίου έχει εκτεταμένο μέγεθος και οδηγεί στον φάρυγγα, ο οποίος ονομάζεται “ξύστρο”. Μεταξύ του ξύστρου και της στοματικής κοιλότητας βρίσκεται ένα σαγόνι, που βοηθάει στην απόξεση του ανώτερου στρώματος λαχανικών ή χόρτων. Εδώ υπάρχουν αυτά τα λίγο ασυνήθιστα δόντια. Το ξύστρο είναι μια κεράτινη ταινία με μικρά σκληρά δόντια. Χάρη σε αυτά, το σαλιγκάρι τρώει τα σκληρά λαχανικά όπως για παράδειγμα καρότα, λάχανο, αγγούρι κτλ. Αλλά σε αντίθεση με άλλα φυτοφάγα ζώα, τα μαλάκια δεν μασάνε τα τρόφιμα τους, αλλά τα τρίβουν. Τα Κινητά σαγόνια με τα δόντια μετατρέπουν τα σκληρά τρόφιμα σε ένα πουρέ, το οποίο εισέρχεται στον φάρυγγα, όπου υπό την επήρεια των ενζύμων των σιελογόνων αδένων γίνεται πιο μαλακό και πηγαίνει, διαμέσου του οισοφάγου, προς την κοιλότητα της βρογχοκήλης. Το στομάχι είναι πιο μικρότερο από την βρογχοκήλη, έτσι το ήπαρ παράγει τα ένζυμα απαραίτητα για την πέψη τροφών και την απορρόφηση θρεπτικών ουσιών.

Μετά το τσόφλι, το πρώτο φαγητό που έχει το νεογνό είναι το χώμα. Κατά το δρόμο προς την επιφάνεια της γης, το μαλάκιο χρησιμοποιεί ως τρόφιμα το ανώτερο στρώμα του εδάφους, όπου περιέχονται τα θρεπτικά συστατικά και μέταλλα. Ο κύριος στόχος σε αυτό το στάδιο είναι η ενίσχυση του κελύφους, καθώς όσο γρηγορότερα γίνεται ισχυρό, τόσο περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης έχει το μαλάκιο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το κέλυφος αναπτύσσεται πολύ γρήγορα, επομένως, χρειάζονται πολλά τρόφιμα. Κατά τους πρώτους μήνες της ζωής, το μέγεθος του μαλακίου μεγαλώνει γρήγορα, έτσι τρώγονται όλα τα βρώσιμα χόρτα.

Η περίοδος εμφάνισης των πρώτων απογόνων χαρακτηρίζεται επίσης με την εμφάνιση της πρώτης πρασινάδας και των γεωργικών καλλιεργειών, στις οποίες τα μαλάκια προκαλούν τις ζημιές. Δηλαδή τα νεογνά που είχαν βγει στην επιφάνεια της γης, καταστρέφουν μεγάλο αριθμό νεαρών παπαγάλων, που κάνει κακό στη μελλοντική συγκομιδή. Ως εκ τούτου, σε πολλές χώρες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ασίας, απαγορεύεται αυτό το ζώο, τόσο για την εισαγωγή όσο και για την εκτροφή.

Η ενεργή φάση ανάπτυξης του νεογνού διαρκεί 7 μήνες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το σαλιγκάρι κερδίζει το μέγιστο βάρος και αυξάνει το μέγεθος του κελύφους του.

Τροφή σαλιγκαριών σε ζωντανή φύσηΟι προτιμήσεις γεύσης σαλιγκαριών είναι επίσης πολύ διαφορετικές. Τα άτομα που ζουν στους κήπους ονομάζονται “σαλιγκάρια της ποικιλίας σταφυλιού”, αφού το πιο αγαπημένο τους περιβάλλον είναι οι αμπελώνες, το έδαφος των οποίων είναι πλούσιο σε μεταλλεύματα απαραίτητα για την ανάπτυξη. Αλλά, τρώγοντας το νεαρό φύλλωμα των σταφυλιών, αυτό το μικρό παράσιτο, προκαλεί ζημιά στους αγρότες. Στο φυσικό τους περιβάλλον, μακριά από τις γεωργικές εκτάσεις, τα ζώα αυτά είναι ακίνδυνα για το περιβάλλον. Εκεί η διατροφή τους περιλαμβάνει την νεαρή τσουκνίδα, κολλιτσίδα, πικραλίδα, τα φύλλα φράουλας, το φλοιό, τα μούρα και καρποί δέντρων. Για τα περισσότερα ενήλικα άτομα θεωρείται λιχουδιά τα σάπια φύλλα ή φλοιός δέντρου.

Ενώ δεν είναι ακόμη δυνατό το νεογνό, τρώει τα νεαρά χόρτα, και μόνο με την ενίσχυση του ξύστρου, αρχίζει να τρώει τα σκληρά λαχανικά, φρούτα και φλοιός. Αλλά ένα απαραίτητο συστατικό για την περίοδο ανάπτυξης σαλιγκαριού αποτελεί επίσης το ασβέστιο. Από την ποσότητά του εξαρτάται η δύναμη του κελύφους και η διάρκεια της ζωής ενός ατόμου, επειδή το κέλυφος όχι μόνο είναι ένα όμορφο στοιχείο της δομής του σώματος, αλλά και η άμυνα ολού του οργανισμού του. Εάν το κέλυφος είναι αρκετά φθαρμένο, το μαλάκιο θα πεθάνει, επειδή όλα τα ζωτικά όργανα βρίσκονται μέσα σε αυτό.

Ανάμεσα στα ορισμένα είδη χερσαίων γαστερόποδων είχαν εντοπίσει αυτά που τρώνε πτώματα και μικρά έντομα. Αλλά μάλλον έχει σχέση με τη έλλειψη εναλλακτικής λύσης τροφής. Η ποικιλία και η ποιότητα της διατροφής επηρεάζει όχι μόνο τα ζωτικά σημεία, αλλά και το χρώμα του ζώου, κανώντας αυτό πιο σκούρο ή πιο φωτεινό και προσθέτοντας τις κηλίδες και λωρίδες.

Υπάρχουν και τα είδη αρπακτικών σαλιγκαριών. Δηλαδή το Helena ενυδρείου και το σαλιγκάρι-κώνος τα οποία, παράγοντας το θειικό οξύ, καταστρέφουν το κέλυφος ενός θύματος και το τρώνε. Αλλά το σαλιγκάρι, που είναι συνηθισμένο για μας, είναι αβλαβές και συχνά γίνεται το κατοικίδιο ζώο.

[getsocial app=sharing_bar]

Оставить отзыв

avatar
wpDiscuz

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: