Γρήγορη παραγγελία

Για να κάνετε γρήγορη παραγγελία επιλέξτε το προϊόν και συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας

Είναι διαφορετική η διατροφή των σαλιγκάριων Helix aspersa Maxima και Helix aspersa Müller

Helix aspersa Maxima και Helix aspersa Müller (μεγάλο γκρι και μικρό γκρι σαλιγκάρι) είναι δύο υποείδη μαλακίων που ανήκουν στον ίδιο τύπο βρώσιμων σαλιγκαριών Helix aspersa. Οι πρώτοι είναι άμεσοι ανταγωνιστές στα σαλιγκάρια Βουργουνδίας (της ποικιλίας σταφυλιού), Χάρη στη δυνατότητα για κελλιέργεία τους σε αγροκτήματα και για τρυφερά, ζουμερά φιλέτα τους. Τα δεύτερα είναι πολύτιμα προϊόντα για τις βιομηχανίες φαρμάκων και καλλυντικών.

Η κύρια διαφορά μεταξύ των υποειδών είναι το μέγεθος. Υπάρχουν όμως και μερικά χαρακτηριστικά της αναπαραγωγής τους, περιλαμβανομένης της φροντίδας και της διατροφής. Ας εξετάσουμε περισσότερα για την τελευταία ερώτηση.

 

Κοινά χαρακτηριστικά διατροφής σαλιγκαριών

Η βάση διατροφής όλων των είδων σαλιγκαριών θα πρέπει να είναι ασβέστιο, επειδή κάνει το κέλυφος του μαλακιού πιο ισχυρό. Για αυτό το λόγο, για τη ζωή των πλασμάτων επιλέγεται το ασβεστοποιημένο χώμα, και σε τεχνητά δημιουργούμενες συνθήκες (στο αγρόκτημα), το έδαφος θα πρέπει να λιπαίνεται συνεχώς. Τα σαλιγκάρια σέρνονται στο έδαφος και μερικές φορές το τρώνε.

Μια παρόμοια συμπεριφορά έχει το Helix aspersa Maxima και το Helix aspersa Müller και στον υπόλοιπο κόσμο: εκτός από τη γη, σέρνονται πανω στα φύλλα και τα τρώνε (ακόμη πιο συχνά από το έδαφος). Ως εκ τούτου, σ́́’ ένα αγρόκτημα πρέπει να είναι πολλά διαφορετικά φυτά, από το άγριο κλήμα, μέχρι και απλά ζιζάνια.

 

Πώς διαφέρουν το Helix aspersa Maxima και το Helix aspersa Müller

Είναι διαφορετική η διατροφή των σαλιγκάριων Helix aspersa Maxima και Helix aspersa Müller

Εκτός από τα διαμέτρα του κελύφους (μέχρι 45 χιλιοστά για το Helix aspersa Maxima και μεταξύ 28-35 χιλιοστά για το Helix aspersa Müller), τα υποείδη διαφέρουν σε:

 • Δημοτικότητα. Οι γευσιγνώστες προτιμούν μεγάλα σαλιγκάρια, τα οποία είναι πιο βολικά για φαγητό και έχουν πιο τρυφερά φιλέτα.
 • Ευαισθησία στη θερμοκρασία. Το μικρό γκρι σαλιγκάρι επιβιώνει και στους 8 βαθμούς, αλλά το μεγάλο γκρι σαλιγκάρι επιβιώνει μόνο στους 12 βαθμούς.
 • Αριθμός των αυγών που γεννούν. Περίπου 120 για το είδος Müller και περίπου 160 για το είδος Maxima.
 • Ρυθμός ανάπτυξης. Το μικρό γκρι σαλιγκάρι μεγαλώνει ταχύτερα και χρειάζεται λιγότερο από έξι μήνες. Το μεγάλο γκρι σαλιγκάρι χρειάζεται 1-2 μήνες περισσότερο.

Αυτές οι διαφορές επηρεάζουν τη φροντίδα διαφορετικών υποειδών, αλλά όχι τη διατροφή τους.

 

Τι τρώνε τα σαλιγκάρια

Είναι διαφορετική η διατροφή των σαλιγκάριων Helix aspersa Maxima και Helix aspersa Müller

Η παροχή του ασβεστοποιημένου χώματος και πολλών φυτών δεν είναι αρκετή, για την υγεία και ικανοποιητική ζωή των μαλακίων. Δεν είναι τυχαίο που τα σαλιγκάρα ζουν περισσότερο σε τεχνητά δημιουργούμενες συνθήκες από ό, τι στη φύση. Συμβάλλουν στην υγεία τους˸

 • συμπυκνωμένη τροφή (πρεπει να το αγοράσετε μόνο από έμπιστους κατασκευαστές)
 • φρούτα και λαχανικά
 • εκλεκτά πιάτα, για παράδειγμα, τα αυγά, το τυρί κότατζ, το ψωμί εμποτισμένο στο γάλα

Συγκεντρωμένη τροφή είναι ένα σημαντικό στοιχείο στη διατροφή του Helix aspersa Maxima και Helix aspersa Müller. Οι κατασκευαστές όχι μόνο λαμβάνουν το ποσοστό κάθε χρήσιμου στοιχείου στη διατροφή των μαλακίων, αλλά και:

 • παράγουν τα τρόφιμα, επεξεργασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε οι πρωτεΐνες, τα λίπη και οι υδατάνθρακες να γίνονται πιο προσιτά για τον οργανισμό του πλάσματος και να αφομοιώνονται καλύτερα
 • παράγουν ένα προϊόν που αποθηκεύεται για μεγάλο χρονικό διάστημα και περιέχει μεγάλη ποσότητα των θρεπτικών ουσιών (περισσότερα από όσα υπάρχουν σε φυτά, φρούτα και λαχανικά)
 • χρησιμοποιούν την υψηλή θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, που κάνει το φαγητό όχι μόνο θρεπτικό, αλλά και νόστιμο
 • προσθέτουν τα στοιχεία που αυξάνουν την αντίσταση των ατόμων σε διάφορες ασθένειες

Η τροφή είναι συνήθως καθολική και διαφέρει μόνο στο περιεχόμενο ορισμένων θρεπτικών συστατικών. Είναι κατάλληλη και για τα δύο υποείδη σαλιγκαριών.

[getsocial app=sharing_bar]

Оставить отзыв

avatar
wpDiscuz

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: