Γρήγορη παραγγελία

Για να κάνετε γρήγορη παραγγελία επιλέξτε το προϊόν και συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας

Αναπαραγωγή σαλιγκαριού του είδους Helix Aspersa

Τα σαλιγκάρια του είδους Helix — είναι ένα από τα πιο κοινά μαλάκια που καλλιεργούνται σε βιομηχανική κλίμακα. Αυτό το είδος, σε εμφάνιση, είναι παρόμοιο με σταφυλιού  σαλιγκάρι, αλλά ο Helix Аsperspersa είναι πιο κερδοφόρος, επειδή δίνει περισσότερους απογόνους και είναι έτοιμος να αναπαραχθεί πριν από το σταφυλιού  σαλιγκάρι.

Συνθήκες για την αναπαραγωγή:

  • Κάθε μαλάκιο που εισάγεται από άλλη ήπειρο απαιτεί ειδικούς όρους. Για αυτόν τον τύπο, η βέλτιστη θερμοκρασία είναι 20-25 βαθμοί Κελσίου. Εάν η εκμετάλλευση σαλιγκαριών είναι θερμοκήπιο, τότε στη σήραγγα της ταινίας η θερμοκρασία αναπαραγωγής παραμένει στο επίπεδο των 20 μοιρών και η νεαρή ανάπτυξη διατηρείται στα 17. Για εξωτερικό (ανοικτό) περιεχόμενο, η βέλτιστη θερμοκρασία είναι 25 μοίρες.
  • Την ίδια στιγμή, η υγρασία πρέπει να είναι οχι μικρότερη από 85% και όχι μεγαλύτερη από 90%. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο στη διαδικασία της αναπαραγωγής, διότι αν η υγρασία του μαλακίου είναι πολύ χαμηλή, μυϊκές ίνες αποσυνδέσαν, ο οποίος οδηγεί στο θάνατο. Και όταν είναι πολύ υψηλό — το σαλιγκάρι αδρανοποιεί, δηλαδή, κλείνει το στόμα του κελύφους με ένα πυκνό ασβέστη καπάκι — epiphragm.
  • Όπως και κάθε άλλο ζώο, στα σαλιγκάρια χρειάζονται στο σωστό φαγητό για σωστή ανάπτυξη. Αυτό δεν είναι μόνο φρέσκο χόρτο, ισορροπημένη τροφή, αλλά και ασβέστιο. Στην μεγάλες εκμεταλλεύσεις τα μαλάκια τρέφονται με ειδικά μείγματα που περιέχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά. Ή προσθέσαν λιγο κιμωλία στη συνήθη τροφή. Οι περισσότερες εκμεταλλεύσεις χρησιμοποιούν μεικτούς τύπους ζωοτροφών: φρέσκα μίγματα βοτάνων και ειδικές ξηρές (σκόνη) τροφές για των σαλιγκάριων.Αναπαραγωγή σαλιγκαριού του είδους Helix Aspersa
  • Ο επόμενος παράγοντας που επηρεάζει την πλήρη ανάπτυξη και αναπαραγωγή είναι η καθαρότητα. Στους χώρους, όπου φυλάσσονται τα σαλιγκάρια, είναι απαραίτητο να πραγματοποιείται τακτικά καθαρισμός. Σε ένα αγρόκτημα, ο καθαρισμός γίνεται καθημερινά. Δεδομένου ότι η πυκνότητα των σαλιγκάριων ανά τετραγωνικό μέτρο είναι αρκετά μεγαλή, επομένως, μετά τη σίτιση, την ύγρανση και τον κύκλο φυσικής πέψης του μαλακίου, το χώμα μολύνεται. Από την καθαρότητα του περιβάλλοντος εξαρτάται τη ζωή των ζώων. Στο μολυσμένο περιβάλλον τα σαλιγκάρια δεν θα αναπαράγονται.
  • Χώμα. Για τον σωστό σχηματισμό του κελύφους, που είναι ο εγγυητής της ζωής του μαλακίου, χρειάζεται ασβέστιο ή μάλλον το ορυκτό έδαφος. Το έδαφος πρέπει να περιέχει ασβέστιο. Αλλά όχι μόνο το περιεχόμενο είναι σημαντικό, αλλά και η ποιότητα του εδάφους. Για παράδειγμα, σε πηλό έδαφος το μαλάκιο δεν θα είναι σε θέση να πολλαπλασιαστεί, επειδή η γη είναι πολύ συμπαγή υπό την επίδραση του νερού και του ήλιου. Για τις εκμεταλλεύσεις σαλιγκαριών το χούμο είναι τέλειο. Χαρακτηριστικό της αναπαραγωγής των σαλιγκαριών είναι ότι τα αυγά τοποθετούνται στο έδαφος. Ένα γονιμοποιημένο σαλιγκαρι επιλέγει ένα μέρος για την τοποθέτηση, σκάβει μια τρύπα, μέχρι 10 εκατοστά βάθος, βάζει απογόνους και σκεπαζει με το έδαφος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η γη πρέπει να είναι «χνουδωτή», με οξύτητα όχι μεγαλύτερη από 7,0 pH.
  • Φωτισμός και αερισμός. Η τήρηση αυτών των όρων είναι υποχρεωτική στις εκμεταλλεύσεις κλειστού τύπου. Όπως και στα άλλα ζώα, η δραστηριότητα των μαλακίων εξαρτάται από τη δραστηριότητα του ήλιου. Εάν δημιουργήσετε το σωστό φωτισμό (περίπου 18 ώρες την ημέρα), τότε Helix Aspersa θα αναπτυχθεί γρηγορότερα. Συνεπώς, σύντομα θα έρθει η ώρα για αναπαραγωγή. Και αφού τα σαλιγκάρια αναπνέουν των πνεύμονων, χρειάζονται απλώς καθαρό αέρα. Μεταξύ άλλων, ο τεχνητός αερισμός θα επιταχύνει τη διαδικασία ομαλοποίησης της υγρασίας.

Αναπαραγωγή σαλιγκαριού του είδους Helix Aspersa

Το Helix Aspersa είναι έτοιμο για εκτροφή σε ηλικία 7 μηνών και μπορεί να γεννήσει απόγονα δύο φορές το χρόνο. Ο αριθμός των αυγών κάθε φορά μπορεί να φτάσει 180 κομμάτια. Εάν το αγρόκτημα είναι ανοικτό, τότε είναι αρκετά δύσκολο να παρατηρήσετε τη διαδικασία των παιχνιδιών ζευγαρώματος στα μαλάκια, επομένως, ένα θερμοκοιτίδα και απομονωμένα δωμάτια χρησιμοποιούνται για να αποθηκεύσετε όλα τα αυγά. Για αυτό, πολλά σαλιγκάρια έτοιμα για αναπαραγωγή κατατίθενται σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο. Το φύλο δεν έχει σημασία, ετσι όλα τα σαλιγκάρια είναι ερμαφρόδιτα. Τους παρέχουν όλες  απαραίτητες προϋποθέσεις, και μετά το ζευγάρωμα χωρίζονται μεταξύ τους, έτσι ώστε κάθε σαλιγκάρι ήταν σε θέση να βάλει τα αυγά. Μετά από αυτό, τα αυγά μεταφέρονται στο ένα επωαστήρα με ορισμένες προϋποθέσεις:

  • έδαφος με οξύτητα 3,5-4,5 pH. Η ξινή τύρφη θεωρείται βέλτιστη,
  • η θερμοκρασία διατηρείται στους 17-20 βαθμούς Κελσίου,
  • υγρασία 90%,
  • δεν χρειάζεται τροφή. Το πρώτο φαγητό που καταναλώνεται γόνου είναι το κέλυφος. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο και αυτό δίνει στους απογόνους ένα ισχυρό κίνητρο για το σχηματισμό του κελύφους, καθώς και τη δύναμη να ξεφύγει από το έδαφος.

Μετά το νεογέννητο θα γίνει ισχυρότερο, μπορεί να απελευθερωθεί στα υπόλοιπα κατοικίδια ζώα.

Η ίδια η διαδικασία ζευγαρώματος είναι αρκετά συναρπαστική. Πρώτα υπάρχει αναζήτηση ενός συνεργάτη. Το σαλιγκάρι γίνεται πιο ενεργό όταν επιλέγει ένα ζευγάρι. Στη συνέχεια έρχεται η περίοδος των παιχνιδιών γάμου, η οποία μπορεί να διαρκέσει περίπου δύο ώρες. Μετά από αυτό, κάθε σαλιγκάρι παράγει ένα «βέλος αγάπης» όταν και οι δύο εταίροι κολλήσουν μαζί με τα πέλματα των ποδιών τους. Μέσω αυτών των σχηματισμών ασβεστίου, ανταλλάσσονται σεξουαλικά κύτταρα. Όταν ολοκληρωθεί το «παιχνίδι», και τα δύο σαλιγκάρια σέρνουν μακριά για να αναζητήσουν ένα κατάλληλο μέρος για την τοποθέτηση αυγών. Και με την πάροδο του χρόνου, όλα ξεκινούν και πάλι.

 

[getsocial app=sharing_bar]

Оставить отзыв

avatar
wpDiscuz

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: