Κελύφη σαλιγκαριού

Η «Snails House» είναι το μεγαλύτερο αγρόκτημα εκτροφής και καλλιέργειας των σαλιγκαριών στην Ευρώπη. Σας προσφέρουμε την χονδρική αγορά νωπών, κατεψυγμένων, μαγειρεμένων σαλιγκαριών, καθώς και καθαρισμένων και έτοιμων για χρήση κελυφών. Αγοράζοντας τα προϊόντα μας αποκτάτε ένα προϊόν εγγυημένης ψυλής ποιότητας το οποίο έχει καλλιεργηθεί και συλλεχθεί στα οικολογικά καθαρά χωράφια του αγροκτήματός μας. Όλα τα προϊόντα μας περνούν από λεπτομερή έλεγχο, καθαρισμό και επεξεργασία. Προτείνουμε να αγοράσετε τα κελύφη των σαλιγκαριών στις πιο προσιτές και ευέλικτες τιμές. Τα προϊόντα μας μπορούν να παραδοθούν σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για να αγοράσετε τα κελύφη σαλιγκαριών

Το αγρόκτημα «Snails House» έχει εγκαταστάσεις στα χωράφια  ενός οικολογικού καθαρού χωριού όπου τα σαλιγκάρια ζουν σε φυσικές και ευνοϊκές συνθήκες. Η συγκομιδή που έχει φτάσει στο απαιτούμενο μέγεθος συλλέγεται με τα χέρια. Συλλέγουμε σαλιγκάρια είδους έλικα ποματία (Helix Pomatia), επίσης γνωστά ως σαλιγκάρια ποικιλίας σταφυλιού, και καλλιεργούμε Helix Aspersa Muller και Maxima, γνωστά ως σαλιγκάρια ποικιλίας κήπου. Έχουν παρόμοια δομή, κέλυφος με σπειροειδείς καμπύλες, κίτρινο-καφέ ή καφέ-λευκό χρώμα. Σε όλο το κέλυφός τους περνούν σκούρες και ανοιχτές γραμμές. Τα σαλιγκάρια ποικιλίας κήπου έχουν πιο έντονες γραμμές, που μπορεί να είναι σκούρου καφέ ή σχεδόν μαύρου χρώματος.
 Η ποιότητα των σαλιγκαριών μπορεί να προσδιοριστεί από το χρώμα και την εμφάνιση του κελύφους. Το κέλυφός του αποτελείται από ανθρακικό ασβέστιο και λοιπών μικροστοιχειών, τα οποία περιέχονται στο περιβάλλον των σαλιγκαριών. Κατά την διάρκεια της ανάπτυξής του, το κέλυφος μπορεί να αναπτυχθεί απότομα, γι`αυτό τα σαλιγκάρια χρειάζονται μια δίαιτα ασβεστίου, ειδικά στην αρχή. Όταν τα σαλιγκάρια βρίσκονται στο στάδιο της εκκόλαψης, το καθένα περιβάλλεται από κέλυφος του ασβεστίου (το καβούκι) το οποίο χρησιμοποιούν ως τροφή τους. Αργότερα λαμβάνουν ασβέστιο από τα τρόφιμα, τα οποία βρίσκουν έξω στη φύση.

Χονδρική πώληση των κελυφών των σαλιγκαριών υψηλής ποιότητας

Το κέλυφος του υγιούς σαλιγκαριού, το οποίο λάμβανε μια ισορροπημένη διατροφή με ασβέστιο και λοιπά απαραίτητα για την πλήρη ανάπτυξη μικροστοιχεία, ξεχωρίζεται από γερό και λαμπερό χωρίς ζημιές κέλυφος, καθώς και από το έντονο χρώμα και τις καλά σχιματισμένες γραμμές. Η ηλικία του σαλιγκαριού προσδιορίζεται από τον αριθμό των ελικοειδών γραμμών που βρίσκονται στο κέλυφός τους. Μπορείτε να αγοράσετε σαλιγκάρια με ή χωρίς κέλυφος εδώ. Στη συλλογή μας θα βρείτε τα φιλέτα και τα κελύφη ξεχωριστά. Αγοράζοντας τα φιλέτα και τα κελύφη ξεχωριστά, μπορείτε γρήγορα, χωρίς να ξοδεύετε τον χρόνο σας για την επεξεργασία, να μαγειρέψετε πιάτα τεράστιας ποικιλίας. Μπορείτε απλά να γεμίσετε τα κελύφη και ένα εκλεκτό πιάτο είναι έτοιμο.

Πώς αφαιρούμε τα σαλιγκάρια από το κέλυφος;

Στις συνταγές της γαλλικής κουζίνας, τα σαλιγκάρια συνήθως σερβίρονται μέσα στα δικά τους κελύφη. Για να διαχωρίσουμε το κέλυφος από το μαλάκιο πρώτα θα χρειαστεί να τα πλένουμε αρκετές φορές σε τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5-10 λεπτά. Μετά από αυτή τη διαδικασία, απελευθερώνεται η βλέννα, η οποία πρέπει να αφαιρεθεί. Όταν κρυώσουν μπορείτε να τα βγάλετε από το σκεύος. Παίρνουμε το κέλυφος και χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι ή μια οδοντογλυφίδα για να καρφώσουμε και να αφαιρέσουμε το σώμα του σαλιγκαριού από το κέλυφος. Μετά βγάζουμε το έντερο και το μαγειρεύουμε σύμφωνα με την επιθυμητή συνταγή. Φυσικά σε βιομηχανικές συνθήκες αυτή η διαδικασία είναι ελαφρώς διαφορετική. Τα μαλάκια μαγειρεύονται σε εξειδικευμένες δεξαμενές, περνώντας ταυτόχρονα από μερικά στάδια καθαρισμού. Στη συνέχεια, αφού κρυώσουν, τα μαλάκια αφαιρούνται με ειδικές χειροκίνητες συσκευές και το κέλυφος πάει για περαιτέρω επεξεργασία. Η διαδικασία επεξεργασίας των κελυφών παίρνει αρκετό χρονικό διάστημα. Πρώτα πλένονται καλά, στη συνέχεια θερμαίνονται σε ειδικό φούρνο σε θερμοκρασία όχι κάτω των 100 βαθμών και αφήνονται να στραγγιστούν (στεγνώσουν). Σε λίγες ώρες επεξεργασίας τα κελύφη αποκτούν πιο ανοιχτό χρώμα και μια συγκεκριμένη μυρωδιά. Τα κελύφη οπωσδήποτε περνάνε από μια λεπτομερή εξέταση. Εάν υπάρχει παραμικρή διάσπαση, το κέλυφος θεωρείται χαλασμένο. Η κοφτερή άκρη της μπορεί να σας τραυματίσει σοβαρά, γι`αυτό τα σπασμένα κελύφη ανακυκλώνονται. Η «Snails House» σας προτείνει να αγοράσετε κελύφη σαλιγκαριών που έχουν περάσει όλα τα στάδια  διαλογής και επεξεργασίας και έχουν συσκευασίες κατάλληλες για μεταφορά σε μακρινές αποστάσεις. Τα κελύφη μας θα σας βοηθήσουν να σερβίρετε τα πιάτα στα εστιατόριά σας με εύκολο και βολικό τρόπο. Το όμορφο κέλυφος τους θα δώσει στα μαγειρεμένα πιάτα μια αισθητική και πολύ ορεκτική εμφάνιση.

Γρήγορη παραγγελία

Για να κάνετε γρήγορη παραγγελία επιλέξτε το προϊόν και συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας

© "Snails-house", 2016 - 2019, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος