Χαβιάρι σαλιγκαριού

Το χαβιάρι σαλιγκαριού — ένα μοναδικό εκλεκτό προϊόν

Στον κόσμο υπάρχουν πολλά εκλεκτά προϊόντα, αλλά το «Snails House» σας προτείνει ένα μοναδικό προϊόν πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, το οποίο ξεπερνάει ακόμα και τη βιολογική αξία του χαβιαριού της Beluga. Προτείνουμε να αγοράσετε ένα προϊόν υψηλόττατης ποιότητας. Το «Snails House» ασχολείται με τη συλλογή χαβιαριού σαλιγκαριού, που καλλιεργούνται αποκλειστικά στο δικό μας εκτροφείο, το οποίο βρίσκεται σε μια οικολογικά καθαρή περιοχή. Η ποιότητα και η πολυπλοκότητα της γεύσης του χαβιαριού που συλλέγεται από εμάς οφείλεται στο γεγονός ότι συλλέγουμε το κάθε αυγό στο εκτροφείο με τα χέρια με ιδιαίτερη προσοχή και το αλατίζουμε σύμφωνα με μια μοναδική συνταγή.

Βιολογική αξία του χαβιαριού σαλιγκαριού

Η κατανάλωση των σαλιγκαριών δεν είναι κάτι καινούργιο. Εδώ και πολύ καιρό οι συνταγές με σαλιγκάρια θεωρούνται εκλεκτές ενώ τα αυγά σαλιγκαριών έχουν πλέον ξεκινήσει να γίνονται ευρέως γνωστά. Η μοναδική του σύνθεση αποτελεί ένα ισορροπημένο σύμπλεγμα βιταμινών και ιχνοστοιχείων, και σε ορισμένες παραμέτρους ξεπερνά τα λοιπά είδη χαβιαριού ως προς την χρησιμότητα. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β, Α, C, Ε και D, ενώ υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός των ιχνοστοιχείων, όπως το κάλιο, το μαγνήσιο, το ψευδάργυρο, το σίδηρο, το νάτριο και το χαλκό. Λόγω της σπάνιας σύνθεσης το χαβιάρι σαλιγκαριού συνεισφέρει στην βελτίωση καρδιο-αγγειακού συστήματος, του θυρεοειδούς και βελτιώνει τη λειτουργία όλου του οργανισμού.

Αγοράστε τα αυγά σαλιγκαριών χονδρικά στο εκτροφείο «Snails House«

Το εκτροφείο «Snails House» ασχολείται με την συλλογή των αυγών ποικιλίας Helix Aspersa Maxima και Helix Aspersa Muller. Η αναπαραγωγή των σαλιγκαριών πραγματοποιείται συχνότερα την άνοιξη. Τα σαλιγκάρια είναι ερμαφρόδιτα και ως εκ τούτου το κάθε ένα από αυτά έχει την δυνατότητα να κάνει αυγά. Κατά μέσο όρο, ένα σαλιγκάρι ποικιλίας Helix Aspersa Maxima είναι ικανό να παράγει από 120 έως 180 αυγά η φορά και το Helix Aspersa Muller — μέχρι 120 αυγά την φορά. Για να λάβετε ένα κιλό του προϊόντος ή 30,000 κόκκους του προϊόντος χρειάζονται περίπου 300 σαλιγκάρια. Τα αυγά σαλιγκαριών έχουν λευκό χρώμα και είναι καλυμμένα με απαλό κέλυφος. Είναι πολύ εύθραυστα, γεγονός το οποίο κάνει δύσκολο την διαδικασία συλλογής τους. Δεδομένου ότι τα σαλιγκάρια γεννούν τα αυτά τους στο έδαφος, η συλλογή γίνεται μόνο με τα χέρια. Με μεγάλη προσοχή συλλέγουν το καθέ αυγό, ένα ένα και τα ταξινομούν χρησιμοποιώντας ένα μεγεθυντικό φακό. Το εκτροφείο «Snails House» σας προτείνει την χονδρική αγορά του χαβιαριού σαλιγκαριών. Αγοράζοντας από εμάς αποκτάτε ένα εγγυημένα φρέσκο, ποιοτικό και οικολογικό προϊόν.

Το αλάτισμα των αυγών των σαλιγκαριών

Η συγκομιδή περνάει από πλύσιμο με τρεχούμενο νερό. Υπάρχουν δύο τρόποι κονσερβοποίησης. Η πρώτη είναι η παστερίωση. Η μέθοδος παστερίωσης βοηθάει στην διατήρηση του κονσερβοποιημένου προϊόντος μέχρι 6 μήνες από την ημέρα συλλογής της συγκομιδής. Σ`αυτήν την συνταγή χρησιμοποιείται το αλάτι και το νερό. Προετοιμάζουμε τα αυγά, τα καλύπτουμε με άλμη, έπειτα τα τοποθετούμε σε βαζάκια και τα στέλνουμε για παστερίωση σε ειδικό εργαστήριο. Η εν λόγω μέθοδος εφαρμόστηκε τη δεκαετία του 80 του περασμένου αιώνα. Ένα σημαντικό μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι το προϊόν χάνει τις μοναδικές του ιδιότητες και το κέλυφος γίνεται πιο σκληρό και δεν εκρήγνυται στο στόμα, γεγονός το οποίο κάνει την διαδικασία κατανάλωσης αρκετά δυσάρεστη. Η δεύτερη συνταγή είναι μια μοναδική μέθοδος διατήρησης την οποία δημιούργησε το 2004 ο Dominique Pierre (ο γάλλος γεωργός). Χάρη σ`αυτήν την συνταγή, τα αυγά διατηρούν τις χρήσιμες ιδιότητές τους και εκρήγνυνται στο στόμα με την παραμικρή επαφή με τον ουρανίσκο και τη γλώσσα. Αυτή η συνταγή αποκλείει την παστερίωση. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί τα εξής συστατικά:
  • θαλασσινό αλάτι
  • αιθαίριο έλαιο του δεντρολίβανου
  • άμυλο
  • κιτρικό οξύ.
Αυτά τα συστατικά δίνουν μακαλότητα στα αυγά χωρίς να μεταβάλλουν τη γεύση και την υφή τους. Η διάρκεια ζωής τους είναι 3 μήνες και προβλέπει συντήρηση στο ψυγείο. Δεν μπορείτε να αγοράσετε χαβιάρι από σαλιγκάρια της ποικιλίας σταφυλιών οπουδήποτε. Συνήθως παραδίδεται από τα εκτροφεία απευθείας σε εστιατόρια. Κατά τη διαδικασία επεξεργασίας και κονσερβοποίησης, το χαβιάρι σαλιγκαριού αποκτά πλούσιο λευκό χρώμα και εμφανισιακά μοιάζει με μαργαριτάρια. Σε ορισμένες χώρες ονομάζεται «Μαργαριτάρι της Αφροδίτης», είτε λόγω εξωτερικής ομοιότητας, είτε επειδή θεωρείται ισχυρό αφροδισιακό.

Γιατί παγώνουμε τα αυγά σαλιγκαριών

Τα αυγά σαλιγκαριών χαλάνε πολύ γρήγορα. Δεν μπορούν να παραμένουν ανεξεπέργαστα για πολύ καιρό γιατί τα μικρά εκκολάπτονται απ`αυτά ή γιατί απλά χαλάνε. Υπάρχει μόνο ένας τρόπος διατήρησης τους — είναι το αλάτισμα, δεν συστύνουμε να τα παγώσετε. Εάν το έχετε ήδη κάνει, διατηρήστε τα σε θερμοκρασία των -10 βαθμών. Ξεπαγώστε τα σταδιακά αυξάνοντας τη θερμοκρασία στους +10 βαθμούς επι πέντε μέρες. Ως αποτέλεσμα της ακατάλληλης διατήρησης και αποψύξης τα αυγά αποκτούν μοβ χρώμα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι χαλασμένα. Οι σεφ πολλών ελίτ εστιατόρια προτιμούν να εργάζονται με αυτήν την αποκλειστική (exclusive) λιχουδιά, καθώς προσελκύονται από την καινοτομία και την πρωτοτυπία της γεύσης, η οποία δίνει νέες και μοναδικές αισθήσεις. Το λευκό χαβιάρι συνήθως σερβίρεται σε μορφή μεζέ σε τάρτες ή τοστ. Χρησιμοποιείται για διακόσμιση των εκλεκτών πιάτων ή σερβίρονται σε θερμοκρασία δωματίου με προσθήκη κρεμώδους σάλτσας. Οι καλοφαγάδες που δοκίμασαν αυτόν τον εκλεκτό μεζέ, περιγράφουν τις αισθήσεις τους ως εξής: «έχει μια ευάερη γεύση του φθινοπώρου με ελαφρές νότες του δάσους». Πρόσφατα, το ενδιαφέρον για το λευκό χαβιάρι σαλιγκαριού αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Οι μάγειρες πειραματίζουν και προσφέρουν καινοτόμα πιάτα στα μενού τους χρησιμοποιώντας αυτό το φανταστικό προϊόν.

Τα αυγά σαλιγκαριών στον κόσμο της ομορφιάς 

Τα αυγά σαλιγκαριών περιέχουν ελαστίνη λόγω μεγάλης ποσότητας νερού, ενζυματικές ουσίες και βιταμίνες. Ο συνδυασμός των εξαιρετικά ελαστικών πρωτεϊνών με χρήσιμες και μοναδικές ουσίες που περιέχει το εκχύλισμα των σαλιγκαριών δίνει ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα για την αναγέννηση και την προστασία της επιδερμίδας. Θεωρείται επαναστατικό προϊόν νέας γενιάς στον τομέα της αισθητηκής. Ο συνδυασμός αυτών των συστατικών χρησιμοποιείται με επιτυχία στη σύνθεση των κρέμων ημέρας και νύχτας για περιποίηση πρόσωπου και ματιών. Μετά την χρήση τους, οι ρυτίδες του προσώπου μειώνονται σημαντικά, αποκαθίσταται η φυσική, υγιή εμφάνιση του δέρματος και μειώνονται σημαντικά οι ουλές και τα σημάδια. Το «Snails House» σας προσφέρει την αγορά αυγών των σαλιγκαριών που έχουν ήδη περάσει όλα τα στάδια επεξεργασίας και συντήρησης, προκειμένου να μην χάσουν τη γεύση και τις χρήσιμες ιδιότητές τους, ακόμα κι κατά την μεταφορά σε μεγάλες αποστάσεις.

Γρήγορη παραγγελία

Για να κάνετε γρήγορη παραγγελία επιλέξτε το προϊόν και συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας

© "Snails-house", 2016 - 2019, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος