Φιλέτο σαλιγκαριού

Τρυφερά φιλέτα σαλιγκαριών από το “Snails House

Το “Snails House” είναι το μεγαλύτερο αγρόκτημα στην Ευρώπη, όπου πραγματοποιείται όχι μόνο η εκτροφή και η συλλογή σαλιγκαριών, αλλά και ο καθαρισμός, η επεξεργασία και το μαγείρεμα τους. Στην ποικιλία του αγροκτήματος μας θα βρείτε ζωντανά και κατεψυγμένα σαλιγκάρια, καθώς και τα νοστιμότατα και απίστευτα τρυφερά φιλέτα. Αν αγοράσετε φιλέτα σαλιγκαριών από εμάς, θα λάβετε ένα ποιοτικό προϊόν, το οποίο είναι ήδη προετοιμασμένο για μεταμορφωθεί σε μοναδικό εκλεκτό πιάτο. Τα κατεψυγμένα και συσκευασμένα φιλέτα σαλιγκαριών είναι μπορεί αν μεταφερθεί ακόμα και σε πολύ μεγάλες αποστάσεις. Οι τεράστιες εκτάσεις του αγροκτήματος μας επιτρέπουν να σας προτείνουμε την χονδρική αγορά των προϊόντων μας σε μεγάλες ποσότητες.

Χονδρική αγορά των φιλέτων κατεψυγμένων σαλιγκαριών

Το αγρόκτημα “Snails House” βρίσκεται σε μια πολύ γραφική και φιλική προς το περιβάλλον περιοχή, μακριά από πόλεις και σκονισμένους δρόμους. Όλη η συγκομιδή συλλέγεται με τα χέρια των εξειδικευμένων υπαλλήλων μας. Καθαρίζουν και κόβουν τα μαλάκια, αφαιρώντας τα έντερα και το κέλυφος. Τα έντερα που αποτελούν το μη βρώσιμο μέρος του σαλιγκαριού και τα κελύφη υπόκεινται στην περαιτέρω επεξεργασία διότι είναι απαραίτητα για σερβίρισμα. Τα καθαρισμένα από την βλέννα φιλέτα σαλιγκαριών περνάνε από ένα στάδιο προετοιμασίας. Βράζονται για τριάντα λεπτά σε θερμοκρασία των 100 βαθμών και ως αποτέλεσμα έχουμε ένα ημιέτοιμο προϊόν. Με το περαιτέρω μαγείρεμα  του θα ασχοληθούν οι σεφ σε ελίτ εστιατόρια. Πριν τη μεταφορά τα φιλέτα σαλιγκαριών ψύχονται, συσκευάζονται σε πακέτα και καταψύχονται σε θερμοκρασία -18 βαθμών σε σχήμα μπρικέτας. Το αγρόκτημα “Snails House” σας προτείνει την χονδρική αγορά φιλέτων σαλιγκαριών ψηλότατης ποιότητας.

Η χρήση φιλέτων σαλιγκαριού στην μαγειρική

Στην παγκόσμια μαγειρική χρησιμοποιούνται πολλά και διάφορα είδη βρώσιμων σαλιγκαριών, ωστότο το δημοφηλέστερα θεωρούνται τα σαλιγκάρια ποικιλίας σταφυλιού. Το κρέας τους εκτιμάται όχι μόνο για τις ωφέλιμες ιδιότητες και για την υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, αλλά και για τη τρυφερή και μοναδική γεύση του. Μπορείτε να μαγειρέωετε από αυτά τα μαλάκια μια ευρεία ποικιλία εκλεκτών πιάτων, όπως:
  • σαλιγκάρι Βουργουνδίας (Escargots préparés à la Bourguignonne), το σαλιγκάρι Λιμουσίν και με άλλες σάλτσες,
  • συκώτι σαλιγκαριού σε λάδι,
  • χαβιάρι σε ειδική πικάντικη σάλτσα,
  • μερικά είδη σούπας,
  • πατέ.
Για το μαγείρεμα του σαλιγκαριού Βουργουνδίας (Escargots préparés à la Bourguignonne) ή του σαλιγκαριού Λιμουσίν στο σπίτι κυρίως χρησιμοποιούνται μαριναρισμένα σαλιγκάρια. Η αγορά του κρέατος σαλιγκαριών ποικιλίας σταφυλιού δεν είναι εύκολη υπόθεση αφού κυρίως το αγοράζουν χονδρικώς τα ελίτ εστιατόρια. Στις αγορές της Ευρώπης συνήθως θα βρεί κανείς ζωντανά σαλιγκάρια, τα οποία απαιτούν επεξεργασία.

Πώς θα μαγειρέψετε το σαλιγκάρι Βουργουνδίας (Escargots préparés à la Bourguignonne)

Η συνταγή είναι αρκετά απλή αν έχετε στην διάθεσή σας τα ήδη προετοιμασμένα φιλέτα και πλυμένα και φουρνισμένα κελύφη. Η ουσία είναι να γεμίσετε τα κελύφη με κρέας σαλιγκαριού και σάλτσα βουτύρου. Για να φτιάξετε την σάλτσα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα συστατικών, από το βούτυρο έως και μπαχαρικά και βότανα. Οι Γάλλοι αγαπούν ιδιαίτερα να πειραματίζουν με τα συστατικά. Έτσι στη συνταγή σαλιγκαριού Βουργουνδίας (Escargots préparés à la Bourguignonne) σε διαφορετικές ιστοσελίδες μαγειρικής μπορεί να βρεί κανείς όχι μόνο βούτυρο, χόρτα και σκόρδο, αλλά και μοσχοκάρυδο ή καπνιστό ζαμπόν. Χάρη σε τέτοιου είδους πειράματα ο κόσμος λαμβάνει ακόμα περισσότερα νέα εκλεκτά πιάτα.

Γρήγορη παραγγελία

Για να κάνετε γρήγορη παραγγελία επιλέξτε το προϊόν και συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας

© "Snails-house", 2016 - 2019, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος