Γρήγορη παραγγελία

Για να κάνετε γρήγορη παραγγελία επιλέξτε το προϊόν και συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας

Η διατροφική και η φαρμακευτική αξία των σαλιγκαριών και το κρέας τους

Από πολλές πηγές γνωρίζουμε ότι τα σαλιγκάρια ανέκαθεν συνόδευαν τους ανθρώπους. Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν πολλές έρευνες και ανακαλύψεις, μελετώντας αυτό το μαλάκιο. Χιλιάδες είδη σαλιγκαριού έχουν ανακαλυφθεί σε όλο τον κόσμο, αλλά μόνο μερικά από αυτά χρησίμευσαν στον άνθρωπο όχι μόνο ως τροφή, αλλά και ως καταπληκτικό φαρμακευτικό και αναζωογονητικό προϊόν.

Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΉ ΚΑΙ Η ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΉ ΑΞΊΑ ΤΩΝ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΏΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΈΑΣ ΤΟΥΣΥπάρχουν αρκετές αποδείξεις για τις χρήσιμες και θρεπτικές ιδιότητες του σαλιγκαριού οι οποίες έχουν τεκμηριωθεί. Αυτές οι ιδιότητες είναι τόσο σημαντικές ώστε τα σαλιγκάρια μπορούν να καταλάβουν μια υψηλή θέση στη διατροφική πυραμίδα.Ακόμη και στην Αρχαία Ελλάδα ο Ιπποκράτης μελέτησε τις ιδιότητες της βλέννας αυτού του καταπληκτικού μαλακίου. Ανακάλυψε ότι η βλέννα έχει ευεργετική επίδραση στην ενυδάτωση, την αναγέννηση και την επούλωση του δέρματος. Ο Ιπποκράτης επίσης πίστευε ότι η χρήση των σαλιγκαριών ως τροφή επηρεάζει θετικά τη θεραπεία της κήλης και διαφόρων νόσων του πεπτικού συστήματος.

Οι Βενετοί χρησιμοποίησαν τα σαλιγκάρια για ιατρικούς σκοπούς, αναμιγνύοντας τα με σιρόπι. Τέτοιο μείγμα χρησιμοποιούσαν για τη θεραπεία των πνευμονικών νόσων. Το μείγμα της βλέννας με ζάχαρη χρησιμοποιόταν για τη θεραπεία των νόσων του λάρυγγα ενώ τα ίδια τα σαλιγκάρια βοηθούσαν στην καταπολέμηση αρθρίτιδας και διαφόρων παράσιτων.Μετά από μια μακρά περίοδο λήθης, προς τα τέλη του 19ου αιώνα η δημοτικότητά τους αυξήθηκε και πάλι λόγω της εξάπλωσης της φήμης για τις χρήσιμες ιδιότητες και την εξαιρετική τους γεύση. Μόνο το 1960 έγινε η επανεκκίνηση της καλλιέργειας των σαλιγκαριών στα εξειδικευμένα εκτροφεία και συνεπώς και η χρήση τους στη φαρμακευτική και αργότερα στον κόσμο ομορφιάς.

Οι χρήσιμες ιδιότητες των σαλιγκαριών της ποικιλίας σταφυλιού και κήπου

 

Προς το παρόν τα σαλιγκάρια δεν χρησιμοποιούνται για θεραπεία ή στον τομέα της αισθητικής, όμως η μόδα για τα σαλιγκάρια αργά αλλά σταθερά εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο. Για παράδειγμα, η Ιαπωνία γρήγορα υιοθέτησε την ιδέα ότι η βλέννα σαλιγκαριού έχει μοναδικές ιδιότητες και ξεκίνησε την παραγωγή διαφόρων ειδών κρεμών και μασκών για την περιποίηση του προσώπου και του σώματος.

Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΉ ΚΑΙ Η ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΉ ΑΞΊΑ ΤΩΝ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΏΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΈΑΣ ΤΟΥΣΟι πρώτοι χρήστες των σαλιγκάρια στον τομέα της αισθητικής ήταν επίσης από την Ιαπωνία. Αυτή η διαδικασία αποτελεί μια πλούσια και αποτελεσματική θεραπεία των αντιγηραντικών δερματικών αλλαγών. Για τη διαδικασία αυτή οι Ιάπωνες χρησιμοποιούν μόνο τρία είδη σαλιγκαριών του είδους Helix Asersa Muller. Η χρήση βλέννας του σαλιγκαριού στον τομέα της αισθητικής θεωρείται η πιο αποτελεσματική την καταπολέμηση των προβλημάτων γήρανσης του δέρματος καθώς και για την θεραπεία των νόσων του δέρματος διαφόρων βαθμών δυσκολίας.

Στις ευρωπαϊκές χώρες χρησιμοποιήστε επιτυχώς το σιρόπι βήχα με σαλιγκάρι. Τα ομοιοπαθητικά σιρόπια με μια τέτοια σύνθεση έχουν αποτελεσματικές αποχρεμπτικές και μαλακτικές ιδιότητες για θεραπεία του βήχα και της καταρροής του αναπνευστικού συστήματος. Συμβάλλουν στην γρήγορη αραίωση και αφαίρεση των πτυέλων από τους πνεύμονες. Τέλος, τα χρήσιμα συστατικά που περιέχονται σε αυτό συμβάλλουν στην αποκατάσταση του κατεστραμμένου επιθηλίου του λάρυγγα και των βρόγχων. Τα σιρόπια, που δημιουργήθηκαν με βάση τα σαλιγκάρια και την βλέννα τους είναι ικανά να θεραπεύσουν: την κοκίτη, τον βήχα, την γρίπη, την παραγρίππη καθώς και την οξεία και την χρόνια βρογχίτιδα. Δεν έχει παρενέργειες και συνεπώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των μικρών παιδιών.

 Το φυσικό σαλιγκάρι

 

Κατά τη διάρκεια των ερευνών αυτού του καταπληκτικού μαλακίου, διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωσή του για τροφή έχει θετική επίδραση σε τυχόν διαταραχές στο ισοζύγιο του ασβεστίου. Αυτό είναι δυνατό λόγω της περιεκτικότητας του ασβεστίου και της βιταμίνης Α σε αυτό. Πολλοί γιατροί και διαιτολόγοι συνιστούν την κατανάλωσή τους σε έγκυες γυναίκες και ακόμη και σε μικρά παιδιά.Διαπιστώθηκε επίσης ότι η χημική σύνθεση των σαλιγκαριών περιέχει μεγάλες ποσότητες μαγνησίου, η οποία κατανάλωση της οποίας έχει μια ηρεμιστική επίδραση στο νευρικό σύστημα του ανθρώπου, βοηθάει στην καταπολέμηση του άγχους και βελτιώνει το μεταβολισμό λιπιδίων.

Ακόμα ένα πλεονεκτήματα είναι ότι το σαλιγκάρι ανήκει στην κατηγορία των αφροδισιακών και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της ανδρικής δύναμης και του γυναικείου λίμπιντο. Έτσι λοιπόν, μπορούμε να πούμε ότι οι χρήσιμες ιδιότητες των σαλιγκαριών δεν περιορίζονται με την θεραπευτική βλέννα τους, αλλά συγκεντρώνονται και στις θρεπτικές ουσίες που περιέχονται στο κρέας σαλιγκαριού.

 Τα οφέλη των σαλιγκαριών Βουργουνδίας

 

Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΉ ΚΑΙ Η ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΉ ΑΞΊΑ ΤΩΝ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΏΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΈΑΣ ΤΟΥΣΑλλά υπάρχουν και άλλα πλεονεκτήματά. Τα σαλιγκάρια είναι τρόφιμα με υψηλή θρεπτική αξία. Το κρέας σαλιγκαριού έχει μια λεπτή γεύση και άρωμα. Διαφέρει από άλλα είδη κρέατος λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Επιπλέον, το κρέας σαλιγκαριού περιέχει μεγάλες ποσότητες ανόργανων αλάτων, ιδιαίτερα ασβεστίου και σιδήρου καθώς και αμινοξέα, εκ των οποίων δημιουργούνται οι περισσότερες πρωτεΐνες του μαλακού μέρους του σώματός του. Όσον αφορά την διατροφική αξία του κρέατος σαλιγκαριών σε θερμίδες, μπορούμε να πούμε ότι μια μερίδα (δώδεκα κομμάτια) έχει λίγο περισσότερο από 80 θερμίδες και συνεπώς αποτελεί ένα από τα πιο διαιτητικά προϊόντα με λίγες θερμίδες.Οι επιστήμονες παρατήρησαν την θετική επίδραση του κρέατος σαλιγκαριού στη θεραπεία της υπερτριγλυκεριδαιμίας και της υπερχοληστερολαιμίας καθώς και σε δίαιτες για εγκύους και θηλάζουσες γυναίκες. Ακόμα μια χρήσιμη εφαρμογή των σαλιγκαριών είναι το μενού για την απώλεια βάρους. Η χαμηλή ποσότητα θερμίδων και σχεδόν απουσία λίπος συμβάλλει στην απώλεια βάρους και στη βελτίωση του μεταβολισμού.Εάν συγκρίνουμε το κρέας σαλιγκαριού με το βόειο κρέας, το κοτόπουλο και το καλκάνι, μπορούμε να σημειώσουμε τους ακόλουθους δείκτες. Το βόειο κρέας περιέχει 214 θερμίδες, 15,4% λιπαρών, 18,8% προτεϊνων και 62,8% νερού. Το κοτόπουλο με τη σειρά του περιέχει 175 θερμίδες, 11% λιπαρών, 19,1% πρωτεΐνων και 69,7% νερού. Το καλκάνι περιέχει 82 θερμίδες, 2,6% λιπαρών, 15,9% πρωτεΐνων και 81,5% νερού. Ενώ το κρέας σαλιγκαριού περιέχει μόνο 67 θερμίδες, 1,7% λιπαρών, 13,4% πρωτεΐνών και 84,9% νερού.

Οι ανωτέρω δείκτες μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το κρέας σαλιγκαριού είναι το πιο χρήσιμο και διατροφικό κρέας ακόμη και σε σύγκριση με άλλα διαιτητικά προϊόντα. Χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές με escargot και άλλων πιάτων σε ευρωπαϊκές και άλλες χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος με την βοήθεια του escargot, απλά μειώστε την ποσότητα του λαδιού κατά την διάρκεια του μαγειρέματος ή χρησιμοποιήστε μια άλλη συνταγή, διότι το λιπαρό βούτυρο δεν συμβάλλει στην απώλεια βάρους.

[getsocial app=sharing_bar]

Оставить отзыв

avatar
wpDiscuz

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: