Γρήγορη παραγγελία

Για να κάνετε γρήγορη παραγγελία επιλέξτε το προϊόν και συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας

Το προσδόκιμο ζωής και το μέγεθος των σαλιγκαριών

Το προσδόκιμο ζωής και ποια είναι η διάμετρος του κελύφους ενός σαλιγκαριού, εξαρτάται από τον τύπο του. Παρακάτω περιγράφουμε τα χαρακτηριστικά των ειδών που καλλιεργούνται στο αγρόκτημα Snails House: Helix Aspersa Maxima, Helix Aspersa Muller και Helix Pomatia.

 

Γκρι μεγάλο σαλιγκάρι

Το προσδόκιμο ζωής και το μέγεθος των σαλιγκαριών

Άλλα ονόματα: Helix Aspersa Maxima ή Gros Gris. Το γκρίζο μεγάλο σαλιγκάρι ηταν καλλιεργήθηκε τεχνητά και εκπροσωπήθηκε από τους κτηνοτρόφους στο 1978. Κατά τη στιγμή της παρουσίασης, άτομα αυτού του είδους εκτράφηκαν μόνο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο-χειμώνα, μετά από 10 γενιές, οι κτηνοτρόφοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν ότι η περίοδος αναπαραγωγής ήταν την άνοιξη-καλοκαίρι.

Τώρα Helix Aspersa Maxima είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους αναπαραγωγής. Το ουκρανικό κλίμα είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για την ανάπτυξη του Gros Gris εδώ. Μέχρι μια ενήλικη πολιτεία και την επίτευξη των καταναλωτικών κριτηρίων, ένα μεγάλο γκρίζο σαλιγκάρι μεγαλώνει σε 5-7 μήνες.

Ένα ενήλικα γκρίζο μεγάλο σαλιγκάρι ζυγίζει περίπου 16-25 γραμμάρια (υπάρχουν εξαιρέσεις με τη μορφή 30 g) και έχει κέλυφος με διάμετρο 40-45 mm. Έτσι, αυτó ανήκει σε ένα από τα μεγαλύτερα μαλάκια της Γης.

 

Γκρι μικρό σαλιγκάρι

 

Αυτό είναι ένα υποείδος που ανήκει στο ίδιο είδος με το προηγούμενο. Διάσημα ονόματα: Helix Aspersa Muller, Petit Gris. Επιπλέον, το γκρίζο μικρό σαλιγκάρι ονομάζεται επίσης κηπουρική.

Το ενήλικο άτομο Muller έχει διάμετρο κελύφους από 25 έως 40 mm και ύψος μέχρι 35 mm. Το βάρος του  κυμαίνεται από 6 έως 10 γραμμάρια. Ταυτόχρονα, φτάνει σε μια τέτοια κατάσταση ακόμη πιο γρήγορα από την προηγούμενη μορφή — σε 5-6 μήνες.

Στη φύση, τα νεαρά σαλιγκάρια ζουν 1-2 χρόνια πριν φτάσουν στην ωριμότητα.

Το προσδόκιμο ζωής είναι σύντομο, επειδή τα μαλάκια έχουν πολλούς εχθρούς, συμπεριλαμβανομένων των τρωκτικών, των πτηνών και κάποιων εντόμων και οι μικρές Petit Gris δεν μπορούν να αμυνθούν από αυτούς.

Στο μαγείρεμα, τα μικρά γκρίζα σαλιγκάρια εκτιμούνται πολύ λόγω του μεγέθους τους. Αυτούς βολικό να μαγειρεύουν και να τρώνε. Επιπλέον, έχουν πολύ τρυφερό και ζουμερό κρέας.

 

Σταφυλιού (Βουργουνδίας) σαλιγκάρι

Το προσδόκιμο ζωής και το μέγεθος των σαλιγκαριών

Από το σταφυλιού σαλιγκάρι μαγειρέψτε το διάσημο Γάλλο λιχουδιά — Escargo. Κρέας αυτού  τύπου θεωρείται το πιο ζουμερό και νόστιμο, ειδικά  απο τα αυτα που αναπτύσσονται στην επαρχία της Βουργουνδία (εξ ου και το δεύτερο όνομα — βουργουνδίας).

Το κλίμα της Ουκρανίας σας επιτρέπει να αναπτύξετε ένα ποιοτικό προϊόν σε ανοικτές εκμεταλλεύσεις. Τα σαλιγκάρια μεγαλώνουν μέχρι την ενηλικίωση, σε σύγκριση με τον Helix Aspersa, εδώ και πολύ καιρό — από ένα έως τρία χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου καταφέρνουν να αναπτύξουν ένα κέλυφος με διάμετρο 40-45 mm και να αποκτήσουν βάρος μέχρι 35 γραμμάρια.

Στην άγρια φύση, αυτό το είδος μαλακίων ζει για περίπου 8 χρόνια. Επίσης πεθαίνουν συχνά από επιθέσεις αρπακτικών. Ταυτόχρονα, εάν το σαλιγκάρι στη ασφαλές, αυτο μπορεί να ζήσει μέχρι και 20 χρόνια. Ένα καταγεγραμμένο αρχείο διάρκεια ζωής για το Helix Pomatia είναι 30 χρόνια.

 

Μπόνους: Ενδιαφέροντα στοιχεία

 

Τα μεγαλύτερα σαλιγκάρια της Γης θεωρούνται Akhatin. Έιναι  βρώσιμα είδη, αλλά πολύ συχνά αποκτώνται ως κατοικίδια ζώα. Η διάμετρος του κελύφους Akhatinov μπορεί να φθάσει τα 30 εκατοστά.

Ο πιο μακροχρονιος στον κόσμο είδη σαλιγκαριών είναι τα σταφυλιών μαλάκια. Άλλα είδη, ακόμη και κατοικίδια, ζουν πολύ λιγότερο:

Achatina — κατά μέσο όρο 5 έτη (μερικές φορές υπάρχουν εξαιρέσεις μέχρι 10 έτη),

Ampularia — 4 έτη,

Fiza — 14 μήνες.

[getsocial app=sharing_bar]

Оставить отзыв

avatar
wpDiscuz

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: