Γρήγορη παραγγελία

Για να κάνετε γρήγορη παραγγελία επιλέξτε το προϊόν και συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας

Τρόποι αναπαραγωγής σαλιγκαριών Helix aspersa Maxima και Helix aspersa Müller

Καλλιεργούνται διάφορα είδη σαλιγκαριών σε μεγάλη κλίμακα. Στον μετασοβιετικό χώρο, είναι κυρίως τα σαλιγκάρια της ποικιλίας σταφυλιού, δηλαδή το Helix pomatia, επειδή οι συνθήκες κράτησής τους είναι παρόμοιες με τις κλιματολογικές μας συνθήκες. Υπάρχουν όμως και είδη σαλιγκαριών που παράγονται παράλληλα και στα οποία δίνουν προτεραιότητα.

Helix Aspersa Maxima ή μεγάλο γκρι. Πρόκειται για χερσαία μαλάκια που ανήκουν στο ίδιο είδος, όπως και τα σαλιγκάρια της ποικιλίας σταφυλιού. Στα χαρακτηριστικά γεύσης δεν είναι κατώτερα από τα σαλιγκάρια της ποικιλίας σταφυλιού, και σύμφωνα με ορισμένους, είναι εντελώς ανώτερα.

Τρόποι αναπαραγωγής σαλιγκαριών Helix aspersa Maxima και Helix aspersa Müller

Οι διαφορές στην εμφάνιση του μεγάλου γκρι και του σαλιγκαριού της ποικιλίας σταφυλιού:

  • το βάρος ενός μεγάλου γκρι σαλιγκαριού φτάνει τα 25 γραμμάρια, ενώ το Helix pomatia μπορεί να ζυγίζει μέχρι και 50 γραμμάρια
  • η διάμετρος του κελύφους φτάνει τα 40 χιλιοστά για το μεγάλο γκρι και 55 χιλιοστά για το σαλιγκάρι της ποικιλίας σταφυλιού
  • το χρώμα του σώματος είναι επίσης διαφορετικό. Το Helix Aspersa Maxima έχει ένα γκρίζο σώμα και ρίγες στο κέλυφος και το σαλιγκάρι της ποικιλίας σταφυλιού έχει ένα μπεζ σώμα χωρίς ρίγες στο κέλυφος.
  • οι χαρακτηριστικές γεύσεις σαλιγκαριών διαφέρουν από τον τόπο κατοίκησης. Εάν το σαλιγκάρι τρώει το απλό γρασίδι μόνο, τότε η γεύση του θα είναι πιο χορτώδης.

Helix Aspersa Muller ή μικρό γκρι.

  • το βάρος αυτών των μικρών φτάνει τα 10 γραμμάρια μόνο
  • η διάμετρος του κελύφους φτάνει τα 25 χιλιοστά
  • ο σώμα ενός μικρού γκρι είναι γκρίζο, και το κέλυφος έχει ένα όμορφο χρώμα με στίγματα.

Άρχισαν να καλλιεργούνται αυτά τα μαλάκια πριν από μερικούς αιώνες, όταν είχαν θυμηθεί και πάλι τις ευεργετικές τους ιδιότητες οι άνθρωποι. Βασικά, αυτές ήταν οι περιοχές της Γαλλίας. Τα ζώα είχαν τραφεί με αρωματικό χόρτο, γι ‘αυτό και το κρέας τους εμπλουτίστηκε με συγκεκριμένες γευστικές παραμέτρους. Στη διαδικασία της εξέλιξης, ο βιότοπος αυτών των σαλιγκαριών έχει αυξηθεί κατά πολλά χιλιόμετρα, έχοντας εμφανιστεί σε πολλές χώρες.

Η θερμοκρασία και οι κλιματικές συνθήκες κράτησης και παραγωγής αυτών των ζώων συντροφιάς είναι παρόμοιες με τις κλιματολογικές συνθήκες στα δικά μας γεωγραφικά πλάτη. Γι’αυτό, υπάρχουν διάφοροι τρόποι αναπαραγωγής σαλιγκαριών Helix aspersa Maxima και Helix aspersa Müller:

  • στο φυσικό περιβάλλον
  • στο θερμοκηπίο

Επειδή τα δυο είδη αυτά είναι συγγενείς του σαλιγκαριού της ποικιλίας σταφυλιού, έτσι οι συνθήκες κράτησης είναι παρόμοιες. Αγαπούν τη ζέστη, την μέτρια υγρασία και είναι ευαίσθητα στον ήλιο. Ήρθαν από τις χώρες της Αφρικής, επομένως είναι αρκετά θερμόφιλα, αλλά είχαν προσαρμοστεί στις θερμές κλιματολογικές συνθήκες των γεωγραφικών μας πλάτων. Στο φυσικό του περιβάλλον, μπορούμε να συναντήσουμε το Helix Aspersa στις ακτές της Μεσογείου, σε χώρες με ζεστό κλίμα.

Η αναπαραγωγή τους είναι καλή από εμπορική άποψη, καθώς ήδη από 6 μήνες είναι έτοιμοι για αναπαραγωγή. Και σε ένα χρόνο φτάνουν στο μέγεθος, κατάλληλο για πώληση και την κατανάλωση. Ο αριθμός των αυγών που τα γεννούν αυτά τα σαλιγκάρια είναι πολύ περισσότερος από έναν που γεννούν τα σαλιγκάρια της ποικιλίας σταφυλιού, και είναι 80-180 εναντίον 50-80.

Τρόποι αναπαραγωγής σαλιγκαριών Helix aspersa Maxima και Helix aspersa MüllerΗ ζήτηση για τέτοιο εμπόρευμα είναι επίσης περισσότερη, επειδή όχι μόνο είναι κατώτερης τιμής, αλλά και κοστίζει περισσότερο. Για την αναπαραγωγή των Helix στη κλούβα, είναι απαραίτητο να προστατέψω τη γη απ’τα αρπακτικά, να το εξοπλίσω με ξύλινες παλέτες και να προσφέρω αρκετή τροφή για τα σαλιγκάρια. Η βέλτιστη θερμοκρασία για αναπαραγωγή είναι 23-25 ​​βαθμοί Κελσίου. Σε κρύες εποχές, το σαλιγκάρι βρίσκεται σε μια κατάσταση «νάρκης». Γι’αυτό, για μία επιτυχημένη αναπαραγωγή, απαιτείται άλλος τρόπος, δηλαδή η αναπαραγωγή στο θερμοκήπιο.

Σε αυτή την περίπτωση, διατηρείται μια σταθερή και άνετη θερμοκρασία, η υγρασία, η προστασία από τα παράσιτα και από την έκθεση στον ήλιο, η καθαρότητα και η άφθονη τροφή. Για την κελλιέργεια τους απογόνους ή αναπαραγωγή των αυγών, χρησιμοποιείται μια μέθοδος μόνωσης. Δηλαδή, πολλά ζεύγη ζώων συνδυάζονται σε ένα κουτί για την αναπαραγωγή. Αφού ήταν γεννημένα τα αυγά, μεταφέρονται αυτά σε ένα θερμοκήπιο ή τα διατηρούνται στην άλμη.

Πολλοί κατασκευαστές φτιάχνουν ειδικές αίθουσες στα αγρόκτηματά τους, στις οποίες εργάζονται οι σεφ, δημιουργώντας ένα τελικό προϊόν από τα φιλέτα σαλιγκαριών. Η τιμή αυτού του προϊόντος είναι πολύ υψηλότερο από την τιμή των ζώντων μαλακίων. Παραδώσουν τα προϊόντα αυτά σε καταστήματα ή εστιατόρια.

Επομένως, ψάχνοντας μια κατάλληλη επιχείρηση, εξετάστε την επιλογή της αναπαραγωγής σαλιγκαριών, επειδή είναι φιλική προς το περιβάλλον, επικερδής και εύκολη.

[getsocial app=sharing_bar]

Оставить отзыв

avatar
wpDiscuz

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: