> Πληροφορίες > Πόσο χρήσιμο σαλιγκάρια για το περιβάλλον

Πόσο χρήσιμο σαλιγκάρια για το περιβάλλον

Η ύπαρξη κάθε ζωντανού πράγματος στον πλανήτη είναι όπως επιβλαβής για το περιβάλλον  έτσι και καλό. Τα σαλιγκάρια δεν αποτελούν εξαίρεση. Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι τα μαλάκια είναι ένα σοβαρο παράσιτο για τη γεωργική γη. Αυτοι καταστρέφουν νέους βλαστούς, φύλλα και φρούτα. Αλλά λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι αυτά τα μικρά πλάσματα δεν μπορούν μόνο να προκαλέσουν βλάβη.

Θαυματουργή βλέννα

Πόσο χρήσιμο σαλιγκάρια για το περιβάλλονΤωρα σαλιγκάρι βλέννα κερδίζει δημοτικότητα στην κοσμετολογία. Οι εκπληκτικές ιδιότητές του χρησιμοποιούνται σε κρέμες, καλλυντικές διαδικασίες, καθώς και σε όλα τα είδη βάμματα για εσωτερική χρήση. Αλλά για τον έξω κόσμο, η βλέννα αυτού του μαλακίου είναι επίσης ωφέλιμη. Οι δραστικές ουσίες που περιέχονται στο μυστικό, συμβάλλουν στη διαδικασία ανοργανοποίησης του εδάφους.

Για παράδειγμα, τα σαλιγκάρια γλυκού νερού που ζουν σε ποτάμια, λίμνες και άλλα υδάτινα σώματα θεωρούνται ως σωτήρές του νερού. Με την κατανάλωση φυκών και οργανικών σκουπιδιών, αυτά τα ζώα εκκρίνουν θρεπτική βλέννα και περιττώματα στο έδαφος. Αυτό το υλικό χρησιμεύει ως λίπασμα για το έδαφος, παρέχοντας φαγητό για άλλους κατοίκους του βυθού.

Επιπλέον, η ποσότητα των φυκιών ελέγχεται από μαλάκια, γεγονός που οδηγεί σε φυσικό καθαρισμό του νερού, καθώς και στην ομαλοποίηση του υποστρώματος. Με την κατανάλωση μικρών φυκιών στην παράκτια ζώνη, αυτοι νοσοκόμες  εξοικονομούν την ακτή από το λάσπη, τον καθαρισμό του πυθμένα και την κορεσμό του με θρεπτικά συστατικά για άλλους κατοίκους.

Ανιχνευτής ρύπανσης

Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του γαστερόποδου είναι η ικανότητά τους να συσσωρεύουν μέταλλα στο σώμα τους. Αυτή η ικανότητα βοηθάει τους επιστήμονες να εντοπίζουν βιολογικά μολυσμένους τόπους. Σύμφωνα με ορισμένα σημάδια της αντίδρασης των σαλιγκαριών σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, μπορεί να συναχθεί η γενική κατάσταση της βλάστησης, του εδάφους, του ασβεστίου. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι απλά: το μέγεθος του κελύφους, ο αριθμός των απογόνων, η ένταση αναπαραγωγής. Υπάρχουν όμως πιο σύνθετες δοκιμές που δίνουν μια ακριβή απάντηση σχετικά με την περιεκτικότητα σε βαρέα μέταλλα στο έδαφος. Μελετώντας προσεκτικά τον ηπατικό πόρο, τον πεπτικό αδένα, το κέλυφος, οι επιστήμονες καταλήγουν σε συμπέρασμα σχετικά με την παρουσία καδμίου, ψευδαργύρου και άλλων μετάλλων. Επομένως, αφού αναλύσετε αυτά τα δεδομένα, μπορείτε να συλλέξετε μια πλήρη περιγραφή του περιβάλλοντος. Προκειμένου να βελτιωθεί η γενική κατάσταση του περιβάλλοντος, είναι απαραίτητο να αυξηθεί ο πληθυσμός των μαλακίων. Εξάλλου,  αυξημένης διασποράς των ειδών βοηθά μόνο στο φιλτράρισμα του περιβάλλοντος και του οικοτόπου.

Βιολογικά ενεργός επεξεργασίας των απορριμμάτων

Πόσο χρήσιμο σαλιγκάρια για το περιβάλλονΤα χερσαία μαλάκια αποτελούν σημαντικό οικοδόμο ενός οικοσυστήματος, διαμορφώνοντας την προσβασιμότητα ενός συγκεκριμένου οικοσυστήματος σε άλλα είδη. Μελετώντας το ζήτημα της επίδρασης του σαλιγκαριού στα φύλλα, οι επιστήμονες έχουν καταλήξει σε ορισμένα συμπεράσματα. Η κοινότητα σαλιγκαριών μπορεί να μειώσει τα απορρίμματα των φύλλων και έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη μείωση της μάζας απορριμμάτων.

Γαστερόποδα-μαλάκια ικανά να σταθεροποιούν το ασβέστιο χρησιμοποιώντας το σύστημα εξωκυτταρικής βιομεταποίησης. Αυτή η διαδικασία βοηθά στη συγκράτηση του ασβεστίου στα ανώτερα στρώματα του εδάφους, γεγονός που επηρεάζει θετικά τη σύνθεσή του. Με την ταχεία αποσύνθεση των πεσμένων φύλλων σχηματίζεται ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη μικροοργανισμών στο έδαφος.

Φυσικό λίπασμα

Στη διαδικασία της ζωτικής δραστηριότητας, τα γαστερόποδα επιταχύνουν την αποσύνθεση των πεσμένων φύλλων με μέθοδο θραύσης. Ένα τέτοιο σύστημα διευκολύνει τον αποικισμό του εδάφους από μικρόβια μέσω της απέκκρισης των περιττωμάτων, τα οποία είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Αυτό, με τη σειρά του, παρέχει κατάλληλα ενδιαιτήματα για τα μικρόβια.

Σημαντικός κρίκος στην τροφική αλυσίδα

Η τροφική αλυσίδα είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στη διατήρηση των ειδών και των πληθυσμών διαφόρων ζωντανών οργανισμών. Τα σαλιγκάρια είναι κοινό τρόφιμο για πολλά είδη. Γλυκά νερά σαλιγκάρια — για πάπιες, ψάρι, καραβίδες και χελώνες. Χερσαία — για πουλιά, τρωκτικά, μικρά αρπακτικά ζώα. Έτσι, το επόμενο βήμα στην τροφική αλυσίδα εξασφαλίζει ότι το ασβέστιο και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά θα εισέρχονται στο σώμα.

Γρήγορη παραγγελία

Για να κάνετε γρήγορη παραγγελία επιλέξτε το προϊόν και συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας

© "Snails-house", 2016 - 2019, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος