Γρήγορη παραγγελία

Για να κάνετε γρήγορη παραγγελία επιλέξτε το προϊόν και συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας

Η ζήτηση για πιάτα απο σαλιγκαριών στον κόσμο

Σε όλο τον κόσμο τα σαλιγκάρια τρώγονται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακόμη και στις σπηλιές πρωτόγονων ανθρώπων βρέθηκαν άδειά κοχύλια μαλακίων. Σεβαστό ένα τέτοιο προϊόν στην αρχαία Ελλάδα και τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, η ζήτηση έχει αυξηθεί σημαντικά.

Περίπου 420-450.000 τόνοι σαλιγκαριών αξίας περίπου 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων πηγαίνουν στην παγκόσμια αγορά ετησίως. Η Κίνα θεωρείται ηγέτης στην αγορά. Μετά από αυτόν έρχονται οι ευρωπαϊκές χώρες: Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία. Επίσης, αγαπούν αυτη λιχουδιά στην Ελλάδα, το Βέλγιο και τη Ρουμανία.

Στις χώρες της Βαλτικής, τη Λευκορωσία και την Ουκρανία πριν από μερικές δεκαετίες, δεν πίστευαν καν ότι τέτοια χαριτωμένα πλάσματα αργής κίνησης θα μπορούσαν να καταναλωθούν. Τώρα σε αυτήν βιομηχανία μπορείτε να δείτε μια τεράστια μαγειρική πρόοδο.

Η ζήτηση για πιάτα απο σαλιγκαριών στον κόσμο

Στην Ουκρανία, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η ζήτηση έχει αυξηθεί περισσότερο από εκατό φορές! Εάν το 2013 καταναλώσαν 3 τόνους μαλακίων, τότε το 2017 — ήδη 360 τόνους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι Ουκρανοί συνεχίζουν να εξοικειώνονται με τις κουζίνες άλλων χωρών και να επεκτείνουν τους μαγειρικούς ορίζοντές τους. Και η εκλαΐκευση της νοτιοευρωπαϊκής κουζίνας, όπου νόστιμο κρέας είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, συνεχίζεται συνεχώς σε όλο τον κόσμο.

Η Γαλλία θεωρείται η γενέτειρα των πιο εκλεκτών πιάτων από σαλιγκάρια. Εκεί αυτοι χρησιμοποιούνται ως συστατικό για σαλάτες, σούπες, βραστό, τηγανητό, στιφάδο. Αλλά η πιο διάσημη λιχουδιά είναι το escargo. Υπάρχουν πολλές από τις πιο δημοφιλείς συνταγές: σαλιγκάρι Βουργουνδίας (escargots préparés à la Bourguignonne), σαλιγκάρι Ντιζόν, σαλιγκάρι Λιμουσίν (les escargots du Limousin). Όλα αυτά ονομάζονται προς τιμήν των περιοχών ή των πολεών της Γαλλίας.

Η βάση escargo είναι μια κρεμώδης σάλτσα, στην οποία προστίθενται διαφορετικά συστατικά, δίνοντας μια εκπληκτική γεύση στο πιάτο και τονίζοντας τη γεύση του κρέατος.

Στην Ισπανία, τα μαλάκια περιλαμβάνονται στο μενού πολλών εστιατορίων. Συχνά καταναλώνονται στις διακοπές. Ιδιαίτερα δημοφιλές είναι το ισπανικό πιάτο — paella με σαλιγκάρια. Και ένα ανεξάρτητο σνακ διατροφικού κρέατος ονομάζεται caracoles.

Στο νησί της Έλβα στην ιταλική περιοχή της Τοσκάνης, οι τουρίστες πρέπει να δοκιμάσουν σαλιγκάρια σε σάλτσα ντομάτας. Πικάντικα βότανα προστίθενται σε αυτό, ένα αμετάβλητο χαρακτηριστικό της ιταλικής εθνικής κουζίνας.

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία συνέβη στην Ιαπωνία. Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, ο ιαπωνικός στρατός γευτεί την Αχατίνα, γιγάντια σαλιγκάρια, που βρέθηκαν στον Νότιο Ειρηνικό. Από εκεί, μετά τον πόλεμο, μεταφέρθηκαν στη Γη του Ανατέλλοντος Ήλιου. Achatina έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλείς. Ιαπωνες Άρχισαν να ανοίγουν αγρόκτημες για την αναπαραγωγή τους. Εκτός από τη λεπτή γεύση,  Ιαπωνες, ως υποστηρικτές της εναλλακτικής ιατρικής, θεωρούν τη σούπα αυτών των σαλιγκαριών την καλύτερη θεραπεία για τη φυματίωση.

Η ζήτηση για πιάτα απο σαλιγκαριών στον κόσμο

Από την Ιαπωνία, οι Αχατίνες άρχισαν να πέφτουν σε άλλες χώρες, όπου άρχισαν να τις αναπαράγουν. Ωστόσο, σε φυσικές συνθήκες, το είδος αυτό μπορεί να επιβιώσει μόνο σε τροπικό κλίμα.

Στην χωρα μας,  συγκομίζεται και καλλιεργείται σαλιγκάρια  σταφυλιού . Είναι το πιο δημοφιλές βρώσιμο οστρακοειδή και καταλαμβάνει το μερίδιο του λέοντος της συνολικής αγοράς κρέατος σαλιγκαριού.

Τα περισσότερα από αυτά συλλέγονται στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας σε φυσικές συνθήκες. Από εκεί εξάγονται στις χώρες της Βαλτικής, μεταποιούνται και αποστέλλονται στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία.

Τα οικόσιτα αγροκτήματα, τα οποία ανοίγουν στην Ουκρανία κάθε χρόνο, εργάζονται κυρίως στην εγχώρια αγορά. Οι πρώτες ύλες αγοράζονται από εστιατόρια, υπεραγορές ελίτ, εταιρείες που παράγουν κατεψυγμένα τρόφιμα ευκολίας, καθώς και φαρμακευτικά και καλλυντικά εργοστάσια (κάνουν κρέμες αντι-γήρανσης και θεραπευτικές αλοιφές με βάση τη βλέννα του σαλιγκαριού).

Η σαλιγκαριο μπούμα στην παγκόσμια αγορά αυξάνεται κάθε χρόνο. Αυτή είναι μία από τις λίγες βιομηχανίες στις οποίες η ζήτηση υπερβαίνει σημαντικά την προσφορά. Ίσως η Ουκρανία να γίνει σύντομα ένας από τους κύριους εξαγωγείς πρώτων υλών στον κόσμο, διότι το έδαφος, η επιμέλεια και η επιμέλεια των Ουκρανών θα συμβάλουν στην ανάπτυξη αυτής επιχείρησης αρκετά γρήγορα.

[getsocial app=sharing_bar]

Оставить отзыв

avatar
wpDiscuz

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: