> Πληροφορίες > Πώς οι γαλλικές συνταγές σαλιγκαριών είναι διαφορετικές από τις υπόλοιπες;

Πώς οι γαλλικές συνταγές σαλιγκαριών είναι διαφορετικές από τις υπόλοιπες;

 

Οι Γάλλοι είναι μεγάλοι λάτρεις των σαλιγκαριών. Η ζήτηση για οστρακοειδή στη χώρα αυτή είναι υψηλότερη από ό, τι σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Και τα διάσημα, τα πιο ζουμερά και νόστιμα, σαλιγκάρια Βουργουνδίας προέρχονται επίσης από μια γαλλική επαρχία που ονομάζεται Βουργουνδία.

Των ψηνώ αχιβαδών (μερικές φορές και ζωντανες) ονομαζούν στο γαλλικό τρόπο — escargo. Όμως, όλες οι συνταγές escargo δεν εφευρέθηκαν από τους Γάλλους.  Τώρα που τα σαλιγκάρια είναι δημοφιλή σε όλο τον κόσμο, αυτό το πιάτο προετοιμάζεται διαφορετικά και κάθε χώρα φέρνει στη λιχουδιά τα δικά χαρακτηριστικά. Τι είναι μοναδικό στις αρχικές γαλλικές συνταγές;

 

Το αλκοόλ είναι πάντα παρόν

Πώς οι γαλλικές συνταγές σαλιγκαριών είναι διαφορετικές από τις υπόλοιπες;Το αλκοόλ αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό για τις νοστιμιές της Γαλλίας. Το κρασί προστίθεται παραδοσιακά, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κονιάκ ή άλλα ισχυρά ποτά.

Στην κλασική συνταγή escargo, το κρέας σαλιγκαριού μαγειρεύεται σε λευκό ξηρό κρασί. Η τελική γεύση του πιάτου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα του κρασιού. Αυτό το βήμα μαγειρέματος χρησιμοποιείται επίσης συχνά σε άλλες παραλλαγές του escargo.

Είναι ενδιαφέρον ότι μόνο μερικές σταγόνες αλκοολούχου ποτού μπορούν να μετασχηματιστούν ένα πιάτο πέρα από την αναγνώριση, έτσι οι σεφ προσπαθούν συχνά αντικαθιστώντας ένα τύπο κρασιού με άλλο ή αλλάζοντας τις αναλογίες των συστατικών. Σε αυτή την περίπτωση, ακριβώς λευκό κρασί — για κλασικό λιχουδιά απο σαλιγκάρι, κόκκινο κρασί  με οστρακοειδή δεν συνδυάζει, λένε οι Γάλλοι.

 

Για μαγείρεμα χρησιμοποιούνται πολλά βότανα

Πώς οι γαλλικές συνταγές σαλιγκαριών είναι διαφορετικές από τις υπόλοιπες;Αυτό είναι επίσης ένα αποκορύφωμα της γαλλικής κουζίνας. Ειδικά μπαχαρικά αγαπούν στο νότο της Γαλλίας. Έτσι, τα περίφημα βότανα της Προβηγκίας χρησιμοποιούνται σε πολλά πιάτα που οι Γάλλοι τρώνε κάθε μέρα.

Μείγματα βοτάνων, δεντρολίβανου, μέντας, μαϊντανού, δώστε περισσότερα από απλά ευχάριστη οσμή. Είναι σε θέση να αποκαλύψουν τη γεύση του κρέατος σαλιγκαριού καθόλου από την άλλη πλευρά. Και πάλι, ο μαϊντανός και το σκόρδο χρησιμοποιούνται στην κλασική συνταγή escargo, αλλά αν αντικαταστήσετε μόνο το μαϊντανό με άλλο μπαχαρικό, το πιάτο θα αντιληφθεί διαφορετικά.

Παρεμπιπτόντως, βότανα κάνουν τη γαλλική κουζίνα εξαιρετικά δύσκολη. Ποτέ δεν ξέρετε πώς μόνο μια πρέζα αρωματικού μείγματος θα αλλάξει τη συνταγή. Αλλά οι διάσημοι σεφ γνωρίζουν πώς να τα διαχειριστούν και γι ‘αυτό ακριβώς από τη Γαλλία ξέρουμε τα πιο ασυνήθιστα, εξαιρετικά πιάτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι,  σε γενικές γραμμές συνταγές από αυτή τη χώρα είναι πολύ απλές: σκεφτείτε μόνο για αυτό, επειδή για να μαγειρέψουν escargos, χρειάζεστε μόνο κρέας αχιβάδας και μερικά συστατικά για τη σάλτσα. Είναι εκπληκτικό το πώς κάτι τόσο απλό μπορεί να είναι τόσο μοναδικό.

 

Είναι σημαντικό όχι μόνο τη γεύση, αλλά και η παρουσίαση του πιάτου.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που κάνει τη γαλλική κουζίνα τόσο ασυνήθιστη και εξελιγμένη είναι το πώς φαίνονται τα πιάτα. Οι Γάλλοι είναι αυτοί που μπορούν να σερβίρουν ομελέτα από ένα αυγό στην ίδια τη βασίλισσα. Τι μπορούμε να πούμε περίπου τα σαλιγκάρια!

Γαλλικά escargos δεν συμβαίνουν άμορφη και άσχημη. Όχι, το τελειωμένο πιάτο είναι τέχνη. Τα ψημένα αχιβάδα σερβίρονται με φρέσκα βότανα, στη μια μεγάλη πλάκα, με ένα λεπτό σάλτσας, Τους πασπαλισμένουν με λιωμένο τυρί, εγκαταστήσουν ακριβώς στο νεροχύτη, προσφέρουν να φάτε με ειδικές κομψές συσκευές. Και, φυσικά, ένα ποτήρι κρασί. Ο ίδιος συμπληρώνει τέλεια την λιχουδιά.

Επίσης οι Γάλλοι αγαπούν τους ασυνήθιστους συνδυασμούς, την αφθονία των θαλασσινών και των σάλτσες. Αλλά είναι καλύτερο να μην διαβάσετε γι ‘αυτό, είναι καλύτερα τουλάχιστον μία φορά αλλά δοκιμάστε.

 

Γρήγορη παραγγελία

Για να κάνετε γρήγορη παραγγελία επιλέξτε το προϊόν και συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας

© "Snails-house", 2016 - 2019, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος