Γρήγορη παραγγελία

Για να κάνετε γρήγορη παραγγελία επιλέξτε το προϊόν και συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας

Πού χρησιμοποιείται βλέννα σαλιγκαριού;

Η βλέννα του σαλιγκαριού, ή ο επιστημονικός όρος «βλεννίνη», παράγεται από τα επιθηλιακά κύτταρα του σώματος, αποτελεί μέρος των βλεννογόνων αδένων σχεδόν όλων των ζωντανών οργανισμών. Τα οστρακοειδή παράγουν βλεννίνη, η οποία εμπλέκεται στις διεργασίες ανοργανοποίησης του κελύφους και προστατεύει το κινούμενο σώμα από μηχανικές βλάβες κατά τη διάρκεια της κίνησης. Στη σύνθεση της βλεννίνης του σαλιγκαριού περιλαμβάνει πολλά συστατικά που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανθρώπινη υγεία.

  • Αλλαντοΐνη.Πού χρησιμοποιείται βλέννα σαλιγκαριού;

Η ουσία αυτή σχηματίζεται κατά τη διάρκεια της οξείδωσης του ουρικού οξέος. Παράγεται από πολλά θηλαστικά, πώς  αντιφλεγμονώδης συνιστώσα στον αγώνα κατά των πληγών, και πώς στυπτικός που σχετίζεται με αναισθητικά.

Αυτό το συστατικό της βλέννας του σαλιγκαριού, σύμφωνα με τους επιστήμονες, έχει μια διπλή ιδιότητα: μαλάκωμα, απομάκρυνση των κερατινοποιημένων στρωμάτων του δέρματος και διεγέρτης της αναγέννησης των ιστών. Τέτοιες ιδιότητες της αλλαντοΐνης χρησιμοποιούνται στην ιατρική, την κοσμετολογία, συμπεριλαμβανομένης της σύνθεσης φαρμάκων, κρεμών, ορών και άλλων ουσιών. Σε κλινικές περιπτώσεις, χρησιμοποιείται στη θεραπεία του ηλιακού εγκαύματος, σκασμένο δέρμα. Στην κοσμετολογία — για τον περιορισμό των πόρων, την απαλότητα του δέρματος, την αναγέννηση των ιστών.

  • Κολλαγόνο.

Αυτή είναι μια πρωτεΐνη ινώδους φύσης στην οποία βασίζεται ο συνδετικός ιστός του ανθρώπινου σώματος. Το κολλαγόνο βοηθά τους τένοντες, τους χόνδρους, τα οστά και το δέρμα να είναι ελαστικοί, ισχυροί.

Αυτή η πρωτεΐνη χρησιμοποιείται ευρέως στην κοσμετολογία. Στη βάση της, έχουν δημιουργηθεί πολλά φάρμακα για να διατηρήσουν το ανθρώπινο δέρμα εύπλαστο, ελαστικό και να επιβραδύνει την εμφάνιση των ρυτίδων.

  • Γλυκολικό οξύ.

Αυτό το οξύ έχει μια εντελώς φυτικής προέλευσης. Παιρνουν την σε μεγάλες ποσότητες από τα πράσινα σταφύλια και το ζαχαροκάλαμο. Οστρακοειδή, πιθανώς, παράγει αυτή την ουσία μέσω της κατανάλωσης προϊόντων που περιέχουν γλυκολάτες.

Σε συμπυκνωμένη μορφή, αυτή είναι μια αρκετά επιθετική ουσία, προκαλώντας απολέπιση των κερατινοποιημένων στρωμάτων του δέρματου. Όμως, καθώς η συγκέντρωσή της στην βλέννα του σαλιγκαριού είναι χαμηλή, αυτή  δεν φέρνει απειλή.

Στην κοσμετολογία, αυτό το οξύ περιλαμβάνεται στα προϊόντα απολέπισης, αντι-ακμής, επίσης στην φάρμακα για τον καθαρισμό των σμηγματογόνων αδένων με ακμή.

  • Ελαστίνη.

Όπως το κολλαγόνο, η ελαστίνη είναι μια πρωτεΐνη, που περιλαμβάνει στου συνδετικού ιστού. Παίρνει ενεργό ρόλο στη μηχανική αντοχή των οργάνων, επιτρέποντάς τους να ήρεμα συρρικνωθεί (αρτηρίες, τένοντες, δέρμα, πνεύμονες).

Η ιατρική χρησιμοποιεί ελαστίνη για την καταπολέμηση της απώλειας ελαστικότητας των ζωτικών οργάνων. Και η κοσμετολογία περιλαμβάνει αυτή την ουσία στα προϊόντα φροντίδας στους γεροντικός δέρματος.

  • Φυσικά αντιβιοτικά.

Το μαλάκιο παράγει ουσίες που βοηθούν αυτόν καταπολέμηση με των παθογόνων μικροοργανισμών. Επομένως, όταν εκτίθενται σε ζώντα σαλιγκάρια στο ανθρώπινο δέρμα, δεν δημιουργούνται αρνητικές συνέπειες με τη μορφή αλλεργικών αντιδράσεων και ούτω καθεξής.

  • Βιταμίνες A, C, Ε.Πού χρησιμοποιείται βλέννα σαλιγκαριού;

Τα οστρακοειδή παράγουν αυτές τις βιταμίνες από τα τρόφιμα που καταναλώνουν. Όλα αυτά τα στοιχεία έχουν ευεργετική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα:

E — προστατεύει το δέρμα από την έκθεση σε επιβλαβείς ουσίες,  μειώνει τη φλεγμονή, διεγείρει την επούλωση, ενυδατώνει.

A — ενυδατώνει και ομαλοποιεί την επιδερμίδα.

C — θεραπεύει τα τραύματα, προστατεύει από ιούς, βακτήρια.

Η βλέννα του σαλιγκαριού είναι ζήτηση ως καλλυντικό προϊόν, στο βάσει οποίου οι κορεατικές εταιρείες αναπτύσσουν βιολογικά ενεργά καλλυντικά. Τώρα αυτή σε μεγάλη ζήτηση μεταξύ των καταναλωτών τόσο τα συνηθισμένα όσο και τα σπα-σαλόνια.

Με βάση αυτές τις ευεργετικές ιδιότητες των μαλακίων, στην κοσμετολογία εισήχθη νέο προϊόν για περιποίησης το δέρμα του προσώπου — μασάζ.  Για αυτό, χρησιμοποιούνται σαλιγκάρια, τα οποία υποβάλλονται σε κάποιο καθαρισμό και στη συνέχεια τοποθετούνται στα προβληματικές περιοχές. Κινούμενος γύρω, το μαλάκιο εκκρίνει βλεννίνη, η οποία επηρεάζει ευνοϊκά τη γενική κατάσταση.

Ίσως, η κοσμετολογία είναι η πιο κοινή βιομηχανία, όπου εφαρμόζεται το μυστικό αυτού του μικρού «θεραπευτή».

 

[getsocial app=sharing_bar]

Оставить отзыв

avatar
wpDiscuz

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: