> Πληροφορίες > Τι είδους σαλιγκαριών μπορεί να σας προκαλέσουν βλάβη;

Τι είδους σαλιγκαριών μπορεί να σας προκαλέσουν βλάβη;

 

Στον κόσμο υπάρχουν περισσότερα από χίλια είδη σαλιγκαριών. Ζουν τόσο στο έδαφος όσο και στο νερό. Τα μαλάκια συμβεί αρκετά μικρά (περίπου 1 mm) και γιγαντιαία (μήκους έως 30 cm).

Οχι όλα τα γαστερόποδα είναι βρώσιμα. Μπορείτε να φάτε βασικά μόνο δύο τύπος: Achatin και Heliks.

Εκπρόσωποι του πρώτου από αυτούς βρίσκονται σε χώρες με τροπικό κλίμα. Πατρίδα τους — οι ακτές της Τι είδους σαλιγκαριών μπορεί να σας προκαλέσουν βλάβη;Ανατολικής Αφρικής. Τώρα η Αχατίνα εκτρέφεται σε πολλά μέρη του κόσμου. Εκτός από τη χρήση σε τρόφιμα, αυτές είναι διάσημοι για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες: η βλέννα του σαλιγκαριού χρησιμοποιείται ευρέως στην κοσμετολογία και την ιατρική. Επίσης Achatine χρησιμοποιείται ως κατοικίδια ζώα.

Οι Heliks είναι μια μεγάλη ομάδα μαλακίων γαστερόποδων. Ζουν στην Ευρώπη και τμήματα των περιοχών Μεσογειακή θάλασσα. Στην αυτή είδη, υπάρχουν τέτοιοι βρώσιμοι εκπρόσωποι:

  • σαλιγκάρι σταφυλιών (λατινικά Helix pomatia);
  • σαλιγκάρι κήπων (λατινικά Helix aspersa);
  • σαλιγκάρι βουνό (λατινικά Helix lucorum).

Επίσης τρώνε γαλακτοκομικό (ή ισπανικό) σαλιγκάρι (Otala Lactea), δάσος (Cepaea nemoralis), κήπο (Cepaea hortensis) και άλλες είδη.

Από αυτών των βρώσιμων ειδών προετοιμάστε μια ποικιλία πιάτων. Τους  βραστούν, τηγανήτουν, μαγειρεύουν. Ένα από τα πιο διάσημα θεωρείται μια εξαιρετική γαλλική λιχουδιά — ένα ζεστό σνακ escargo.

Τα σαλιγκάρια είναι πολύ χρήσιμα. Το κρέας τους είναι διαιτητικό, περιέχει 70% πρωτεΐνη και 30% αμινοξέα. Επίσης στη σύνθεση του είναι βιταμίνες, ελαστίνη, κολλαγόνο, αλλαντοΐνη και άλλες ευεργετικές ουσίες. Συνιστώνται για άτομα με γαστρεντερικά προβλήματα, καθώς και για έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες.

Ωστόσο, ορισμένα μέλη της κατηγορίας των γαστερόποδων μπορούν να βλάψουν σοβαρά του οργανισμού μας.

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να γνωρίζετε τους κανόνες που ισχύουν για τα οστρακοειδή που πρόκειται να μαγειρέψετε:

  • συλλογή μόνο σε οικολογικά καθαρές περιοχές,
  • λεπτομερή καθαρισμό του σώματος πριν από το μαγείρεμα,
  • εμπιστοσύνη στου ανήκειν σε ένα εδώδιμο είδος.

Εάν αποφασίσετε να κάνετε από μόνο μου ένα σνακ και να εκπλήξετε τους συγγενείς σας, είναι απολύτως αποδεκτό να συλλέξετε  το κύριο συστατικό σε φυσικές συνθήκες. Αυτό μπορεί να είναι ένας κήπος, μια αυλή ενός ιδιωτικού σπιτιού ή ένα δάσος. Το κυριότερο είναι ότι δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις επεξεργασίας, αποχέτευση, βιομηχανικές επιχειρήσεις κλπ.

Θυμηθείτε! Κάθε σαλιγκάρι — ένας φορέας βακτηρίων. Επομένως, πρέπει να καθαριστεί καλά, όχι μόνο εξωτερικά, αλλά και από το εσωτερικό. Για αυτο βάλτε οστρακοειδή  σε μια κατσαρόλα ή δοχείο και δεν τροφοδοτούντε για αρκετές ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα έντερα τους καθαρίζονται πλήρως.

Ευτυχώς, στη χώρα μας βρίσκονται ως επί το πλείστον βρώσιμα σαλιγκάρια. Τους ακόμη και εκτραφουν σε ειδικά αγροκτήματα.

Αλλά στο εξωτερικό υπάρχουν πολλά δηλητηριώδη είδη. Ο πιο επικίνδυνος είναι ο γεωγραφικός κώνος. Είναι απίστευτα όμορφη. Το κωνικού κελύφους του με ένα ασυνήθιστο χρώμα. Αλλά αυτό το σαλιγκάρι όχι μόνο δεν τρώγεται, πρέπει να ειναι μακριά από αυτήν. Αυτός ο ασυνήθιστος θηρευτής χτυπάει το θήραμα με μια τεράστια ποσότητα ινσουλίνης, την οποία απελευθερώνει υπό μορφή δηλητηριώδους σύννεφου.Τι είδους σαλιγκαριών μπορεί να σας προκαλέσουν βλάβη;

Το ζώο από μια τέτοια επίθεση εμπίπτει σε έναν υπογλυκαιμικό κώμα. Αυτό οφείλεται σε απότομη αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Στον κόσμο γνωστό περίπου 30 θανάτους από δηλητήριο κώνου.

Οι γίγαντες Αχατίνες επίσης στον κατάλογο των επικίνδυνων για τον άνθρωπο. Το γεγονός είναι ότι, μαζί με άλλες λοιμώξεις, μπορεί να είναι φορείς μιας σπάνιας μορφής μηνιγγίτιδας, η οποία προκαλείται από ένα πνευμονικό σκουλήκι. Αυτή η ασθένεια είναι πολύ επικίνδυνο για τον άνθρωπο.

Συνήθεις σαλιγκάρια γλυκού νερού μπορεί να φέρει τροπική παρασιτική ασθένεια σχιστοσωμίαση, το οποίο κατώτερο σε κίνδυνο μόνο την ελονοσία. Μπορεί καν να αρρωστήσετε μετά από επαφή με μολυσμένο νερό.

Ο κατάλογος των απειλητικών και δηλητηριωδών μαλακίων είναι αρκετά μεγάλος: τρυπάνι στρειδιών, αρπακτικό σαλιγκάρι, πανκ ροκ, φραγκοσυκιές moreks και άλλοι. Οι περισσότεροι από αυτούς ζουν μακριά από τη χώρα μας.

Ωστόσο, πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Φάτε μόνο αυτά τα μαλάκια, σε καθαριότητα και εδωδιμότητα τα οποία εσεις σίγουροι. Και καλύτερα να τα αγοράσετε σε αγροκτήματα ή σε τελική μορφή.

Γρήγορη παραγγελία

Για να κάνετε γρήγορη παραγγελία επιλέξτε το προϊόν και συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας

© "Snails-house", 2016 - 2019, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος