Γρήγορη παραγγελία

Για να κάνετε γρήγορη παραγγελία επιλέξτε το προϊόν και συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας

Ποιος εφευρέθηκε λιχουδιά από σαλιγκάρια;

Ποιος εφευρέθηκε  λιχουδιά από σαλιγκάρια;Τι είναι μια λιχουδιά;  Στην πραγματικότητα, είναι ένα προϊόν που είναι σπάνιο, εκλεπτυσμένο, ασυνήθιστο για την αντίληψη. Ανά πάσα στιγμή οι λιχουδιές ονομάζουν πιάτα που είναι εκπληκτική. Στη συνήθη ανθρώπινη διατροφή υπήρξε πάντα κρέας, μούρα, λαχανικά. Αργότερα, κάθε περιοχή πρόσθεσε μια χαρακτηριστική ποικιλία στο μενού των διαφόρων χωρών. Συνέβαλαν σε αυτό οι ναυτικοί, ακόμα και κατά τη διάρκεια του Κολόμβου, το κύριο κίνητρο ήταν να αναζητήσουμε τον δρόμο προς την Ινδία για να φέρουμε πολύτιμα καρυκεύματα από εκεί.

Με την ανάπτυξη του πολιτισμού και της τέχνης, η ανθρωπότητα οδεύει σε εκλέπτυνση όχι μόνο στο περιβάλλον, αλλά και στα τρόφιμα. Τη ιδρυτή της «υψηλής κουζίνα» έγινε ο Mari Antoine Karem τον 19ο αιώνα.

Η κουζίνα του Μεσαίωνα ήταν περιορισμένη, βαρετή και μονότονη. Αλλά ο Karem, χρησιμοποιώντας όλες τις γνώσεις και την ιστορία της μαγειρικής, άρχισε να δημιουργεί πρωτότυπα πιάτα από το συνηθισμένο για όλα τα προϊόντα. Τα σαλιγκάρια επίσης ήταν σε αυτή λίστα.

Ένα κομμάτι της ιστορίας.

Ο Marie Antoine Karem ήταν αρκετά περίεργος άνθρωπος, πολύ διάβασμα, συλλέγοντας συνταγές αρχαίων χρόνων, η οποία θα μπορούσε να βρει. Στην αρχαιότητα δεν υπήρχαν βιβλία μαγειρικής,  ήταν μάλλον συμβουλές για τις ωφέλιμες ιδιότητες ορισμένων προϊόντων. Ένα από αυτά τα προϊόντα ήταν το κρέας σαλιγκαριού. Ακόμη και οι πρώτοι άνθρωποι της γης άρχισαν να το τρώνε, αλλά ήταν μια πρωτόγονη γαστρονομία. Τα κοχύλια απλά πασπαλίζουν θερμού  κάρβουνο  και περίμεναν μέχρι αυτές να ετοιμαστούν. Τέτοιο φαγητό ήταν μια καλή εναλλακτική λύση στις ημέρες κακού κυνηγιού.

Στις ημέρες της αρχαίας Ελλάδα, ένα τέτοιο προϊόν καταναλώνεται πάντα, από τους πλούσιους στους φτωχούς. Θεωρήθηκε ότι αυτά τα τρόφιμα είναι πολύ χρήσιμο και ακόμη και συνιστάται για τα άτομα με γαστρεντερικά προβλήματα. Μετά οι Ρωμαίοι άρχισαν να ενδιαφέρονται για τέτοια τρόφιμα, καθώς τα στρατεύματα θα μπορούσαν να πάρουν σαλιγκαριών ως πρόβλεψη σε μεγάλες πεζοπορίες. Δεδομένου ότι το σαλιγκάρι έχει την ικανότητα κονσερβοποιώ εαυτό   για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι  μύδια εξαπλωθεί σε όλη τη γη, προσελκύοντας το ενδιαφέρον στο διαθέσιμο φαγητό.

Μετάβαση από βοσκή τροφή σε γκουρμέ φαγητό.

Ποιος εφευρέθηκε  λιχουδιά από σαλιγκάρια;Όντας ως μάγειρας υπό τον Υπουργό Εξωτερικών, η Marie Antoine μπόρεσε να φέρει όλες τις λαμπρές ιδέες της στη ζωή. Δείπνο πάρτι μετατράπηκε σε έργο τέχνης, όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στη γεύση. Υπάρχει ένας θρύλος που Karem εφηύρε «Σαλιγκάρια de Bourgogne», πότε αυτός ήταν σε μια δύσκολη κατάσταση. Ήταν απαραίτητο να υποβληθεί επειγόντως δείπνο για την καθυστερημένη επίσκεψη του αυτοκράτορα Αλέξανδρου I, αλλά δεν υπήρχαν απαραίτητα προϊόντα. Και στο κεφάλι πήρε την ιδέα να υποβάλει σαλιγκάρια απο κήπο, το οποίο  εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκαν, για να απολαύσουν το δροσερό της βραδιάς.

Κάρεμ αποφάσισε να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό πιάτο για τον αυτοκράτορα, ειδικά αφού κατείχε μια αρχαία συνταγή. Επομένως αυτος αναμίχθηκε βούτυρο, μαϊντανό και σκόρδο για να εμπλουτίσουν το κρέας του σαλιγκαριού και μεταμφίεση την εκκεντρικό βότανα γεύση του. Έτσι, στο τραπέζι της επισκέπτης υπήρχε γκουρμέ πιάτο που σερβίρεται σε κοχύλια.

Αλέξανδρος εκτίμησα την ικανότητα του μάγειρα, και τα οστρακοειδή γίνει σταθερά κερδίζει δημοτικότητα ανάμεσα στα ευγενή σπίτια, μαζί με στρείδια και άλλα θαλασσινά.

Σύγχρονες  απολαύσεις.

Αρκετός χρόνος έχει περάσει, αλλά αυτό το πιάτο ακόμα παραμένει λιχουδιά. Μερικοί άνθρωποι απλά δεν μπορούν να καταλάβουν πώς να τρώνε σαλιγκάρια, και τέτοια αγανάκτηση χαρακτηριστικό μόνο ορισμένων χωρών. Πολλές χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής, της Ασίας χρησιμοποιούν ενεργά αυτή τη λιχουδιά στην κουζίνα τους.

Στην Ουκρανία αρχίζει εξελίσσονται σταδιακά πολιτισμος κατανάλωση οστρακοειδών, με τη βοήθεια των τάσεων της μόδας. Τα καλύτερα εστιατόρια εισάγουν πιάτα κρέατος σαλιγκαριών στα μενού τους, επινοώντας πολλές πρωτότυπες συνταγές.

[getsocial app=sharing_bar]

Оставить отзыв

avatar
wpDiscuz

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: