> Πληροφορίες > Τα κρασιά τα οποία ταιριάζουν πολύ καλά με το “εσκαργκό”

Τα κρασιά τα οποία ταιριάζουν πολύ καλά με το “εσκαργκό”

Οι Γάλλοι είναι γνωστοί σε ολόκληρο τον κόσμο ως αληθινοί λάτρεις καλών τροφίμων, κρασιών και τυριών. Όμως είναι όχι μόνο οι γευσιγνώστες, αλλά και αυτοί που παράγουν ένα από των καλήτερων κρασιών σε όλο τον κόσμο. Το εσκαργκό είναι ένα πιάτο που θεωρείται από τους Γάλλους ως παραδοσιακό, και επειδή τα δείπνα τους δεν δεν περνούν χωρίς κρασί, θα μιλήσουμε για το συνδυασμό του ποτού των θεών με το φαγητό των γευσιγνωστών.

Κάθε φορά που προσκαλούμε επισκέπτες εγείρεται το ερώτημα: Ποιο κρασί θα φτιάξει τη βραδιά; Κι αν δεν είναι βράδυ, αλλά ημέρα; Και αν δεν είναι ένα παραδοσιακό δείπνο με ζεστά πιάτα, αλλά ένα μπουφέ με σνακς; Μερικές φορές, φαίνεται ότι δεν είναι τόσο απλό να θυμάμαι όλες τις κανόνες του σερβιρίσματος του νέκταρ των θεών. Αλλά στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι απολύτως αλήθεια.

Τα λευκά κρασιά είναι σχεδιασμένα για τα ελαφριά γεύματα, ενώ τα ροζέ και τα αφρώδη κρασιά- για μια γιορτή με φρούτα, τυριά και σνακς. Τα κόκκινα, τα αρωματικά και τα εμπλουτισμένα κρασιά είναι σχεδιασμένα για ένα πλήρες γεύμα με πικάντικο κρέας ή λιπαρή σούπα. Για τα φαγητά με ένα νοστιμότατο συστατικό όπως το σαλιγκάρι, είναι καλύτερα να σερβίρω τα καινούρια κρασιά.

Ας εξετάσουμε μερικά είδη του “εσκαργκό” για να μάθουμε ποιο κρασί ταιριάζει με το καθένα από αυτά.

Η κλασική συνταγή για το Σαλιγκάρι Βουργουνδίας

 

Τα κύρια συστατικά αυτού του πιάτου είναι: το βούτυρο, το σκόρδο (ή το φρέσκο κρεμμύδι), ο μαϊντανός και το φιλέτο σαλιγκαριού. Το φαγητό έχει μια κρεμώδης γεύση με αρωματικές νότες. Και επειδή το πιάτο έχει ένα έντονο άρωμα, το κρασί πρέπει να το τονίσει.

Οι κλασικές συστάσεις κρασιού είναι: το λευκό ξηρό κρασί, το ημίγλυκο λευκό κρασί, το ημίγλυκο ροζέ κρασί και τα αφρώδη κρασιά. Το παραδοσιακό πιάτο σερβίρεται με το κλασικό λευκό Chateau, το Sauvignon και το Chardonnay. Ξηρό ή ημίγλυκο, αυτό το κρασί δεν θα χαλάσει τη γεύση, θα τονίσει καταπληκτικά το άρωμα και η ξινή γεύση θα αραιώσει τις κρεμώδεις εμφάσεις. Τα λευκά κρασιά δεν περιέχουν μεγάλη ποσότητα τανίνης. Γι’αυτό τονίζουν πολύ καλά τη γεύση των θαλασσινών με λευκή σάλτσα, των σαλατών, των πιάτων λαχανικών και φρούτων, αλλά δεν πρέπει το φρούτο να είναι πολύ γλυκό.

Σαλιγκάρια Λιμουσίν

 

Αυτό το πιάτο χαρακτηρίζεται από τις αποχρώσεις γεύσης καρυδιού. Τα καρύδια τα οποία περιέχει το φαγητό δίνουν στο εσκαργκό μια αυθεντική, γεμάτη απόχρωση. Και επειδή το καρύδι έχει μια έντονη γεύση, για να μην τη μειώσει, το κρασί πρέπει να είναι λιγότερο αρωματικό. Το Pinot Blanc ή το Chardonnay θα πάει πολύ καλά για να σερβίρετε τα Σαλιγκάρια Λιμουσίν.

Ένα άλλο παράδειγμα του κλασικού εσκαργκό είναι τα Σαλιγκάρια Σομιέρ. Εδώ υπάρχει επίσης ένα καρύδι, δηλαδή τα ψητά φιστίκια. Αυτό είναι επίσης ένα αρκετά αρωματικό συστατικό, γι ‘αυτό παίρνουμε ένα λιγότερο αρωματικό ποτό.Ένα δημοφιλές ποτό που δίνεται στα σαλιγκάρια είναι ο Chablis. Είναι ένα ποτό από τα σταφύλια Pinot Blanc. Αυτό περιλαμβάνει τα αρώματα μήλων, καρυδιών και αποχρώσεις καπνού, έτσι τα ποτά αυτού του είδους ταιριάζουν καταπληκτικά με τα θαλασσινά.

Αφρώδη κρασιά. Αυτό το είδος επίσης τονίζει πολύ καλά τη γεύση των σαλιγκαριών, και ιδιαίτερα τη γεύση του χαβιαριού σαλιγκαριών. Το Riesling και το Gewurztraminer είναι τα αφρώδη ποτά που θα δώσουν μεγάλη έμφαση σε μια νύχτα γιορτής ή σε ένα σοβαρό γεγονός, το οποίο θα θέλετε να γιορτάσετε με ένα εξαιρετικό έδεσμα. Εάν σχεδιάζετε ένα μπουφέ με το ζεστό εσκαργκό, τότε σερβίρετε το Riesling κρύο.

Γενικά, το εσκαργκό είναι ένα αποκλειστικό προϊόν. Ανάμεσα στην ποικιλία των παραδοσιακών προϊόντων μας, αυτό το εξαιρετικό έδεσμα ενδιαφέρει τον καταναλωτή, προσελκύοντας αυτόν με την αυθεντικότητα, με τη γεύση και το προσαρμοσμένο σερβίρισμά του. Θα διακοσμήσει τέλεια ένα βράδυ στον κύκλο των φίλων, ένα γιορτινό συμπόσιο ή μια γιορτή στον κύκλο των γευσιγνωστών.

Το “Snails house” προσφέρει ένα προϊόν από το βιολογικό φιλέτο σαλιγκαριών. Το αγρόκτημα της εκτροφής σαλιγκαριών βρίσκεται στο έδαφος της Ουκρανίας, ανάμεσα στη γραφική επαρχία, σε μια φιλική προς το περιβάλλον περιοχή. Τα προϊόντα μας έχουν πιστοποιητικά ποιότητας και είναι ετοιμασμένα σύμφωνα με την κλασική γαλλική συνταγή. Η ευρεία ποικιλία προϊόντων μας θα εκπλήξει ευχάριστα ακόμα και τους πιο εξαιρετικούς γνώστες αυτού του εκλεκτού πιάτου,και η τιμή θα σας εντυπωσιάσει!

 

Γρήγορη παραγγελία

Για να κάνετε γρήγορη παραγγελία επιλέξτε το προϊόν και συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας

© "Snails-house", 2016 - 2019, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος